2017-01-14 16:13:28• hírek • Agerpres

Bukás volt 2016

2016 bukás volt az európai alapok lehívásának szempontjából, de garancia van arra, hogy idén 21 milliárd lejnyi uniós pénzt tudunk felhasználni - jelentette ki szombaton az Antena 3 hírtelevízióban Viorel Ştefan pénzügyminiszter.

"2016 bukás volt az európai alapok lehívásának szempontjából. Garancia van arra, hogy idén 21 milliárd lejnyi uniós pénzt tudunk felhasználni részben a korábbi, részben a folyamatban lévő pénzügyi időszak terhére" - nyilatkozta a miniszter.

A miniszter az adók hatékonyabb begyűjtését nevezte meg a kincstár másik fontos bevételi forrásaként. Az Országos Adóhatóság (ANAF) ennek érdekében már elkezdte a munkát azzal, hogy megszüntette cégek áfa-fizetői regisztrálásához szükséges 088-as 'vitatott' formanyomtatványt.

'Ezzel az intézkedéssel azt az üzenetet szeretnénk közvetíteni a vállalkozók fele, hogy a továbbiakban nem úgy tekintünk rájuk, mint potenciális adócsalókra. Minden adóalanyt 100 pontról indítunk és elsősorban megelőző illetve tanácsadó munkát végzünk. Ha tevékenységével veszít ebből a 100 pontból, akkor szigorúbban viszonyulunk hozzá. Mindezek javítják az önkéntes törvénykövetési arányt és így nagyobb adóbegyűjtési rátát valósíthatunk meg' - magyarázta a miniszter.

Az ANAF pénteken jelentette be, hogy február 1-jétől megszünteti a cégek áfás regisztrálásához szükséges 088-as formanyomtatványt, amelyet 2015-ben vezettek be és tavaly év közepén egyszerűsítettek.

Az ANAF tavaly 199,4 milliárd lejt gyűjtött be, 2,6 milliárd lejjel többet, mint egy évvel korábban - írja az intézmény nem végleges összesítésében. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: