2010-07-19 15:29:48• hírek • MTI

Bukás lett a Google okostelefonja

Hamarosan véget ér a Google első telefonjának amerikai forgalmazása, miután az Apple-féle iPhone eddigi legerősebb vetélytársának tartott készülék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az utolsó szállítmány már megérkezett a Google amerikai központjába, a készlet elfogyása után a Nexus One csak Európában és egyes ázsiai országokban lesz kapható - olvasható a Google műszaki blogjában. Ezzel pedig véget is ér a januárban bemutatott, műholdas navigációs berendezéssel (GPS), többfunkciós érintőképernyővel, integrált böngészővel, illetve levelezőrendszerrel szállított szolgáltatófüggetlen okostelefon amerikai karrierje.

Az 1 gigahertzes Snapdragon processzorral készülő, 11,5 milliméter vastag készülék kijelzőjének átmérője 9,4 centiméter, súlya mindössze 130 gramm. A versenytárakhoz képest kisebb és könnyebb Nexus One egyik legfontosabb előnye, hogy nagyobb mozgásteret ad a felhasználónak a kezelőfelület testre szabásánál. Az amerikai vásárlók talán nem is értették, hogy mi volt a koncepciója a Google szolgáltatófüggetlen telefonjának - vélekednek a szakemberek.

Az Apple telefonját hűségszerződéssel már 99 dollárért kínálják, míg a Google készüléke 650 dollárba kerül.

A telefon kudarcát többek között a hagyományos hirdetési módok elmaradásával is magyarázzák. Ezért fordulhatott elő, hogy a megjelenése utáni első hónapban mindössze 80 ezer darab fogyott a Nexus One-ból, míg az első iPhone-ból 600 ezer darab, a százmillió dolláros kampánnyal beharangozott Motorola Droidból pedig 525 ezer darab talált gazdára a bemutatót követő első hónapban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: