2010-04-30 17:06:03• hírek • MTI/AFP

Bukaresti üzletemberek bringás felvonulása

Száz makulátlanul elegáns bukaresti üzletember és üzletasszony tartott kerekpáros felvonulást a román főváros útjain, hogy felhívják a figyelmet a mindennapi kerékpárhasználat lehetőségére és a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének szükségességére.

Bukarest, amelyet egy 2008-as román dokumentumfilmben "biciklis apokalipszisnek" neveztek, nem éppen kerékpárbarát közlekedéséről ismert: a kétmilliós városban mindössze 45 kilométernyi kerékpársáv van, szemben például a jóval kisebb Amszterdam 500 kilométerével.

"Be akarjuk bizonyítani, hogy lehet kerékpárral munkába járni, és közben még az elegáns öltözködésről sem kell lemondani - nyilatkozta Tudor Maxim, egy fiatal vállalkozókat tömörítő szervezet, a Junior Chamber International elnöke, akit 2008-ban az év vállalkozójává választottak hazájában. - A biciklihasználattal kapcsolatos mentalitásnak meg kell változnia Romániában. Ma sokan úgy gondolják, hogy lehetetlen kerékpárral munkába járni".

Az utóbbi két évben már voltak jelei a bukaresti bringás közösség erősödésének: egyre szaporodnak a biciklizéssel kapcsolatos internetes oldalak, tavaly néhány parkban kerékpárkölcsönző pontokat hoztak létre, egy Bate Saua nevű szervezet pedig iskolákban népszerűsíti a kétkerekes közlekedést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: