2013-03-20 21:31:54• hírek • Póti Orsolya

Radu Ciobanu alkotásaiból nyílt kiállítás

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege ad otthont annak a szobrászművészeti kiállításnak, amely március 20-án nyílt Radu Ciobanu alkotásaiból.

Dr. Cornel Pálfi, Radu Ciobanu egyik barátja kezdeményezésére nyílt visszatekintő kiállítás a szatmári szobrászművészművész alkotásaiból március 20-án, szerda este 17 órától. A kiállítás apropóját a művész 50. születésnapja adta, a kivitelezésből pedig nagy részt vállalt fel Valer Sasu grafikus, festőművész.

A Vécsey-ház földszinti kiállítótermei szinte teljesen megteltek az ismerősökkel, barátokkal, művészkollégákkal és olyanokkal, akik csodálják a művész munkásságát. A brassói születésű, de Szatmáron élő és alkotó Ciobanu sokak számára ismert, hiszen neve szorosan kapcsolódik a szatmári szobrászat fogalmához - eddig közel 30 alkotása díszíti megyénk köztereit.

Felicia Grigorescu muzeológus volt az, aki megnyitotta a szerda esti kiállítást és elsőként köszöntötte a jelenlévőket, meghívottakat és nem utolsósorban a kiállítóművészt. Grigorescu méltatása után Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke mondott köszöntőbeszédet, majd érdemoklevélben részesítette Ciobanut.

Zárásképpen dr. Cornel Pálfi beszélt a szobrászművészről, mint jó barátról és emberről, majd a mikrofon körbejárt: a barátok és kollégák gratuláltak a munkákhoz.

Ciobanu már számos hazai és külföldi kiállításon mutatta be alkotásait, melyek témája az emberi - férfi és női alakzatok. A szobrászművész megteremti a maga kis világát, melybe mitológiai lényeket, félig embert és félig állatot ábrázoló alakokat készít, de kedveli az absztrakt formákat is.

A kiállításon bemutatott alkotások egy része magángyűjtemények darabjai, másik része pedig a múzeum, illetve a szobrászművész tulajdonát képzi.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: