2013-03-21 18:07:18• hírek • Póti Orsolya

Festménykiállítás nyílt két művész alkotásaiból

A szatmári német líceum kórusának egyik műsorszámával vette kezdetét az a kiállítás, mely két szatmári képzőművész - Tent Aurel és Sebők Antal - alkotásaiból nyílt március 21-én a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban.

Újabb képzőművészeti alkotások díszítik a polgármesteri hivatal galériájának falait. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének közreműködésével április 17-ig Aurel Tent és Sebők Altal festőművészek alkotásait csodálhatják az ott dolgozók és a különféle ügyeiket intéző szatmáriak.

A tárlatot március 21-én, csütörtök délután 15 órától nyitotta meg Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke, valamint többek között jelen volt Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója és Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetője.

A nagyváradi születésű Tent Aurel több mint 10 éve él és alkot Szatmárnémetiben. A Szatmárnémetiben kifejtett tevékenységéért megkapta a Szatmár Megyei Művészetet irányító központól az „A Művészet nagy öregje" címet.

Aurel Tent úgy grafikus, mint festőművész. Grafikáit és főleg akvarelljeit nagyfokú finomság, a vonalak rafinált játéka és a színek vibrálása jellemzi. Ugyanez mondható el festményeiről is. Alkotásai a mester humanitásáról, emberszeretetéről, a román népművészet, falu iránti szeretetéről és ragaszkodásáról árulkodnak.

Tent alkotásai mellett Sebők Antal festőművész alkotásai is megtekinthetőek. A művész már évek óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja, alkotásai számos közös tárlatban szerepeltek. A művész részt vesz az egyesület által szervezett alkotótáborokban és kiállításokon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: