2020-05-29 14:33:52• hírek • Agerpres

Bukaresti a világ legidősebb férfija

Forrás: Mediafax.ro
Forrás: Mediafax.ro

A 111 éves és 7 hónapos bukaresti Dumitru Comănescu a világ legidősebb férfija jelenleg, tájékoztatott közleményében pénteken a fővárosi Idősek Klubja a The Gerontology Research Group (GRG) adataira alapozva.

'Kedveseim, meghatottan vettem tudomásul a nagy hírt, de először is ki szeretném fejezni részvétemet a cím eddigi birtokosa, Robert Weighton családjának' - mondta a bukaresti férfi, köszönetet mondva mindenkinek, aki az évei során mellett volt és segítette őt.

A Guiness Rekordok Könyve év eleji rangsorolásában a japán Chitetsu Watanabe (született 1907. március 5-én) volt a világ legidősebb férfija, a második legidősebb a brit Robert Weighton (született 1908. március 29-én), a harmadik legidősebb pedig a román Dumitru Comănescu (született 1908. november 8-án). Néhány hónap leforgása alatt azonban mind a japán, mind a brit férfi elhunyt. Az utóbbi - aki rákos megbetegedésben szenvedett - csütörtökön halt meg.

Dumitru Comănescu 1908-ban született a Prahova megyei Drăgăneasa községben. Agrármérnök és az egyik legelismertebb fitopatológus volt, 1933-ben végezte el egyetemi tanulmányait és 70 éven keresztül dolgozott. 86 éves korában azonban még visszatért néhány évre a munka mezejére agrárszakértőként. Az idős férfinek két dédunokája is van, szolgált életrajzi adatokkal a fővárosi Idősek Klubja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: