2011-10-07 09:45:12• hírek • MTI

Bukarestben ülésezik a NATO Parlamenti Közgyűlése

Bukarestben kerül sor október 7-10. között a NATO Parlamenti Közgyűlésének 57. éves ülésszakára, amelyre több mint négyszáz résztvevőt várnak.

A román parlament épületében tartandó tanácskozásra több száz újságírót is várnak a szervezők. A négynapos tanácskozás napirendjén összesen tizenhat jelentéstervezet szerepel. Ezek a dokumentumok egyebek között az észak-afrikai és a közel-keleti régióban történt népfelkelések hatásait, az ukrajnai "narancsos" forradalom utáni helyzetet, az afganisztáni biztonsági erőfeszítéseket, valamint az afganisztáni kormányzás kihívásait elemzik.

Terítéken lesz még az Egyesült Államok által tervezett rakétavédelmi rendszer, és az, hogy a NATO-nak milyen utat kell követnie ezen a téren. A NATO Parlamenti Közgyűlésének napirendjén hat határozattervezet is szerepel. Ezek az informatikai biztonság, a líbiai nép támogatásának szükségessége, a gazdasági válság és az adópolitikák konszolidálása, valamint a biológiai és kémiai fenyegetettségek tárgykörében születtek.

A NATO Parlamenti Közgyűlése a tagországok, valamint a nemzetközi szervezettel kapcsolatban lévő államok nemzeti parlamenti küldöttségeinek fóruma. A magyar Országgyűlés képviseletében az eseményen Firtl Mátyás, Font Sándor és Staudt Gábor képviselők vesznek részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: