2008-04-21 21:49:04• hírek • István Löchli

A munkálatok felgyorsítását kéri Csehi

 Ellenőrzést tartottak a Lázári - Szárazberek közötti útszakaszon folyó munkálatok helyszínén.
Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács beruházásokkal foglalkozó alalnöke, Csehi Árpád, megyei tanácsos, a Szatmár Megyei Tanács költségvetési bizottságának elnöke, Kovács Máté, megyei tanácsos, a Szatmár Megyei Tanács környezetvédelmi bizottságának elnöke, Ioan Seres, a Szatmár Megyei Tanács műszaki igazgatóságának vezetője és Lengyel István, Lázári község polgármestere tegnap előre be nem jelentett ellenőrzést tartottak a Lázári-Szárazberek közötti megyei rangú útszakaszon folyó aszfaltozási munkálatok helyszínén.

Az említett mintegy14 kilométeres útszakasz rendbetétele részét képezi annak a programnak, amely révén a megye megyei rangú útszakaszainak legtöbbjét 6 centiméter vastag új aszfaltréteggel látják el. A munkálatokat végző botosani Technic Asist cég, amely nemrég fejezte be a Piskolt-Érendréd útszakasz leaszfaltoását az ellenőrzésen jelen lévő szakértők szerint most is jó minőségű munkát végez.

„A Piskolt-Érendréd közötti útszakaszon már megismert, és elismert technikát alkalmazza ezen az útszakaszon is a kivitelező cég, a munka minősége itt is kiválónak tűnik.”-véli Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke. Hozzátette, egyetért Csehi Árpád azon észrevételével, miszerint a munkálatok menetét fel kellene gyorsítani.

„Esős időben nem dolgozik a kivitelező, és mivel megköveteljük a minőséget, nem is engedjük, hogy nem megfelelő körülmények között aszfaltozzanak. 10 éves jótállást vállaltak a munkálatokért, ezért is szabunk ilyen korlátozásokat, hiszen célunk, hogy sokáig jó legyen az aszfaltréteg. Mégis akkor, amikor jó idő van egyszerre több helyszínen, útszakaszon is dolgozhatnának. A Szatmár Megyei Tanács részéről minden szükséges dolgot biztosítottunk a gyors munkavégzéshez: alá vannak írva a szerződések, valamint biztosítva vannak a szükséges pénzforrások is.”-jelentette ki Csehi Árpád.

Csehi javaslatát Kovács Máté is támogatta, jelezve, hogy a Szatmár Megyei Tanács a munkavégzés megkezdéséhez szükséges engedélyeket is kiadta már, így kedvező időjárási viszonyok mellett egyszerre több helyszínen is megkezdődhetne a munka.

A cég jelen lévő képviselőitől kapott információk szerint erre van esély, azonban ehhez szükséges befejezniük a Szatmárudvariban épülő új betontelepüket, ahonnan gyorsan tudják majd aszfalttal ellátni akár a több helyszínen folyó útépítéseket. A munkálatok ellenőrzésénél jelen lévő Lengyel István, Lázári község polgármestere mindemellett rendkívül elégedett a Lázári-Szárazberek között folyó munkálatokkal. Mint elmondta, az utóbbi időszak egyik legfontosabb infrastruktúrális beruházásra sikerült most támogatást szerezni a Szatmár Megyei Tanácstól, és ezúton is köszöni a tanácsosok támogatását. Hozzátette, a községben ezen kívül is komoly beruházások vannak folyamatban, ebben az időszakban is: többek között korszerű buszmegállók épülnek, a kormánytámogatásból finanszírozott ivóvízhálózat-kiépítés is folyamatban van, ugyanakkor mintegy 1,5 kilométernyi járda is épül.

A Szatmár Megyei Tanács által megrendelt munkálatok révén egyébként mintegy 150 kilométernyi megyei rangú útszakaszt javítanak fel Szatmár megyében. A megrendelt munkálatokat végző cégek 6 centiméternyi aszfaltréteget helyeznek fel a programba belefoglalt megyei rangú utakra. A Lázári-Szárazberek közötti szakasz leaszfaltozására egyébként 5,2 millió lejt költ a Szatmár Megyei Tanács.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: