2011-02-21 17:55:13• hírek • Szatmár.ro

Bukarestben lobbiznak

Bukarestbe látogatott Ilyés Gyula polgármester, valamint Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke azért, hogy segítséget kérjenek több, a városunkat és térségünket érintő problémában.

A megyeszékhely polgármestere és az elnök hétfőn az RMDSZ parlamenti frakciójának tagjaival találkozott annak érdekében, hogy megvitassák a már-már tarthatatlan állapotokat, illetve megoldást találjanak ezek javítására. Ilyés portálunknak elmondta, a fizetések körüli botrányok ugyanúgy szóba kerültek, mint a decentralizációs gondok. A kórházak és iskolák épületének karbantartásának problémája, nem helyi jellegű, csak úgy, mint az utaké sem.

A két elöljáró a tervek szerint többek között a Pusztadaróc-Lázári közöttre tervezett kerülőút, illetve a Zsadányba vezető útszakasz javítására szereznek támogatást, de a 10 ezer kilométer nevű projektre is pályáznak.
A Helyi Rendőrség költözésének ügyét is megkívánják gyorsítani a politikusok, hiszen, amint a jelenlegi, 6-os lakónegyedi tömbház aljában lévő székhely sem a lakosak, sem a rendőrök számára nem nevezhető ideálisnak erre a célra.


A Helyi Rendőrséget is költöztetnék
A Helyi Rendőrséget is költöztetnék


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: