2012-09-26 14:14:26• hírek • Szatmár.ro

Bukarestben játszik az Olimpia

Csütörtökön 19 órától a DigiSport 1-en a tévénézők is figyelemmel követhetik az Olimpia meccsét a Bukaresti Rapid ellen.

Szerdán indultak útnak Csík Tibi fiai Bukarest felé, hogy ott a Román Kupában a legjobb 16 közé jutásért mérkőzzenek meg az első ligás Rapiddal. Eredetileg a meccset Szatmárnémetiben játszották volna, ám kiderült, a tévé is közvetíteni fogja az összecsapást, s mivel az Olimpia Stadionban nincs esti világítás, ezért Bukarestben játsszák le a mérkőzést.

- Most még nincs lámpaláz a fiúkban, de amikor majd pályára lépnek, biztosan lesz. Ám ezen át kell esni, és mihamarabb meg kell szokni majd a légkört és felvenni a ritmust. Megpróbáljuk a maximumot kihozni a csapatból, és remélem a fiúk átérzik, hogy tévés meccs lévén, egy egész ország látja őket, és ők is a legjobb formájukat próbálják hozni - mondta Csík Tibor.

Az Olimpia a tavalyi évhez hasonlóan jól szerepel a harmadik ligás bajnokságban, legutóbbi bajnoki meccsét nagy különbséggel nyerte meg. Gyengélkedik viszont a Rapid: a bajnokságban kilenc forduló után a 10. helyen áll, legutóbbi meccsét  pedig a 96. percben vesztette el a Steaua ellen. Az Olimpia és a Rapid legutóbb nyáron találkozott egy barátságos mérkőzésen, akkor a bukarestiek 4-1 arányban nyertek.

- Valószínűleg a hazaiak mihamarabb megpróbálják majd eldönteni a meccset, nekünk ezt kellene megakadályoznunk. Bár a két csapat között két osztály különbség van, de minden meccs nulla-nulláról kezdődik, nekik is két lábuk, két kezük van. A papírforma szerint a Rapid az esélyes, de a kupában minden megtörténhet, és a pakliban a meglepetés is benne van. Én egy bátor, jó játékkal is elégedett lennék, és ha így kapunk ki, nem leszünk elcsüggedve - magyarázta a szatmári csapat vezetőedzője.

Az Olimpia kerete: Suta, Coman, Görbe - kapusok; Mos, Micas, Iuhas, Glodean, Homorozan, Lauruk, Sabau, Silaghi, Prodan, Dragos, Danila, Molnar, Ghiriti, Botos, Villand, Cosma, M. Muresan, Mihai Pop, Hanus, Marinas, Gavrilescu, Feier, Roatis - mezőnyjátékosok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: