2019-08-20 11:17:15• hírek • Bede Emőke

Bukarestben is beindul a szabálytalanul leparkolt autók elszállítása

Fotó: a bukaresti 6-os szektor polgármesteri hivatala
Fotó: a bukaresti 6-os szektor polgármesteri hivatala

Hamarosan már Bukarestben sem lesz tanácsos szabálytalanul parkolni, ugyanis hétfőtől ott is akcióba lép a lopóautó – adta hírül a mediafax.ro híroldal.

„Kevesebb mint egy hét múlva, augusztus 26-tól megkezdjük a szabálytalanul leparkolt autók elszállítását, már minden szükséges eszközünk megvan hozzá. Két helyszínre fogjuk elvinni a járműveket: egyik a Metalurgiei utcán, a másik a Temesvári úton található” – nyilatkozták a Helyi Rendőrség képviselői a Mediafaxnak.

 

Az erre vonatkozó határozat értelmében az intézkedő hatóság emberei elsőként egy metrológiailag ellenőrzött eszközzel körbefényképezik vagy -videózzák a nem megfelelő módon leparkolt járgányt (különös tekintettel az esetleges sérülésekre), majd kiállítják a parkolási bírságról szóló értesítőt. Ha a tulajdonos nem mozdítja el az autót a megadott időn belül, akkor a Helyi Rendőrség riasztja a lopóautós egységet. A jegyzőkönyvbe bevezetik az elszállítás időpontját, az autó legfontosabb adatait, és ha kell, akkor a jármű már meglévő sérüléseit is lajstromba szedik. Persze, ha a tulaj időben megjelenik, még azt követően is kiválthatja a négykerekű túszt, hogy azt a két telep egyikére szállítanák. Az autó telepről való visszaszerzéséhez pedig értelemszerűen be kell fizetni az autóelszállítás és -raktározás költségeit, illetve fel kell mutatni egy tulajdonjogot tisztán bizonyító dokumentumot.

 

A bukaresti rendszer egyébként összsúly alapján különbséget tesz az autók között. Míg az 5 tonna alatti autók felemelését 200 lejre, elszállításukat pedig 150 lejre taksálják, addig az 5 tonna feletti járművek esetében ezek már 270, illetve 200 lejbe kerülnek. A telepen töltött időért azonban mindenkinek egyformán kell perkálnia: minden egyes napért 150 lejt számolnak fel a tulajdonosnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: