2017-01-25 15:55:11• hírek • Agerpres.ro

Bukarest, Kolozsvár, Temesvár? Ugyan már - Dicsőszentmárton!

62 százalékos megtakarítást eredményez a Dicsőszentmártonban bevezetett új közvilágítási rendszer. A régi közvilágítást teljesen kicserélték a városban és a Dicsőszentmártonhoz tartozó három faluban, az országban elsőként teljes mértékben LED-es megvilágítást vezettek be - magyarázta szerdai sajtótájékoztatóján Sorin Megheşan polgármester.

A kétmillió eurós befektetést három év alatt sikerült befejeznie egy magánvállalatnak és tíz év alatt térül meg. 

A régi lámpákat korszerű világítótestekre cserélték, a meglévő közvilágítási hálózatot pedig 1442-ről 2440 lámpára bővítették Dicsőszentmártonban, Őrhegyen (Botorca), Bábahalmán (Bobohalma) és Csüdőtelkén (Cuştelnic). 

"Ha banki hitelhez folyamodtunk volna, egyik pénzintézet sem adott volna ilyen alacsony kamatra pénzt. Mi koncessziós szerződés alapján fizetjük a villanyszámlákat, a bér pedig a részletet fedezi" - mondta a polgármester. 

Megheşan elmondta, hogy ez a rendszer Európában is a legkorszerűbbnek számít. Egy különleges irányítóegységen keresztül minden égőt képesek külön ellenőrizni, szabályozható a fényerejük és azonnal észlelik, ha valahol meghibásodás történik a rendszerben. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: