2012-10-30 16:06:00• hírek • MTI

Bukarest-Budapest-szindróma a sztárok körében

Hello Budapest!
Hello Budapest!

A könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai gyakran tévesztik össze Bukarestet Budapesttel: ez a félreértés annyira elterjedtté vált, hogy a román média szerint valóságos "Bukarest-Budapest szindróma" figyelhető meg.

"Hello Budapest!" - így köszöntötték nem egyszer az elmúlt húsz évben a bukaresti közönséget a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai, akik összekeverték a román fővárost a magyarral - írta az Adevarul című román napilap.

A felületes földrajzi ismeretekkel rendelkező csillagok listája hosszú. Megtalálható rajta a Metallica együttes, amelynek alapítója, James Hetfield "Jó estét Budapest!"-tel üdvözölte közönségét annak ellenére, hogy nem először járt Romániában. Az egyik legismertebb énekes, aki elsőként követte el a bakit, Michael Jackson volt. Ő 1992-ben a román parlament erkélyéről köszöntötte "Hello Budapest!"-tel rajongóit, akárcsak az Iron Maiden együttes három évvel később.

Hasonló hibát követett el Lenny Kravitz 2008-ban, de a brit Whitesnake rockegyüttes énekese, David Coverdale is magyar nyelven üdvözölte román közönségét. Később a Morcheeba brit együttes is gyarapította a sztároknak ezt a kevésbé dicsőséges névsorát.

A "Bukarest-Budapest szindrómát" nemzetközi toplistákon is jegyzik, hiszen a brit Sunday Times összeállítása szerint a világ leggyakrabban előforduló földrajzi tévedései között az ötödik helyet foglalja el. A lista szerint a leggyakrabban Mallorca sziget fővárosát, Palma de Mallorcát és a Kanári-szigetek Las Palmas nevű városát keverik össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: