2016-06-17 14:09:23• hírek • MTI

Buffonék viszavágnának 2004-ért

Az előzetesen lesajnált csapatból Belgium legyőzése után hirtelen a szakértők által elismert válogatottá váló olasz együttes már pénteken továbbjuthat - méghozzá akár csoportelsőként - a legjobb 16 közé, ha legyőzi a svédeket a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjában.

Minden idők egyik leggyengébb olasz válogatottjának tartották sokan a mostanit, amelyben Gianluigi Buffon kapuson kívül nincsen igazi sztár. Hétfői produkciójukkal azonban elnémította a kritikusokat, miután kiemelkedő, taktikus csapatjátékkal összességében magabiztosan verték a sztárok sorával kiálló belgákat.

"Talán most már kicsit másként látnak minket, mint az Eb előtt" - mondta Alessandro Florenzi, a válogatott középpályása. - "Sokan visszaszívják, amit mondtak, ugyanakkor mi csak a tényekkel foglalkozunk, a beszédet meghagyjuk másoknak."

Antonio Conte szövetségi kapitány már a Juventusnál töltött éveiben is bizonyította, hogy remek taktikus, nagyon jól tudja játékosait motiválni, és ezt az erényét csillogtatta meg ezúttal is. Az olaszok óriási akarással verték a belgákat, és a játékosok nyilatkozatai alapján az általuk nagyra tartott Zlatan Ibrahimoviccsal felálló - sokak szerint egyszemélyes - svédek ellen is az akaratra és a csapatmunkára építve lépnek majd pályára.

"Ibrahimovic szerintem Van Basten óta a legjobb csatár, leszámítva Ronaldót. Egy kicsit tartunk is az erejétől és tehetségétől" - mondta Danielle De Rossi. - Ugyanakkor ugyanazzal a játékkal, mint amit a belgák ellen mutattunk, le tudjuk győzni a svédeket is."

Az olaszok győzelemmel biztos továbbjutókká válnak már péntek délután, sőt szombat délután akár csoportelsőknek is mondhatják magukat, ha - saját sikerük után - Belgium legyőzi az első fordulóban Svédországgal 1-1-es döntetlenre végző íreket.

A két csapat egymás elleni mérlege, némileg talán meglepő módon, svéd fölényt jelez, mivel a két együttes 14 eddigi meccséből hetet nyertek meg az északiak és ötöt az olaszok. Európa-bajnokságon ez lesz a harmadik olasz-svéd csata: 2000-ben 2-1-re győztek az olaszok, négy évvel később pedig - Ibrahimovic hajrában szerzett káprázatos góljával - 1-1 lett az eredmény. Ez utóbbi később az olaszok csoportkörös búcsúját eredményezte, mivel az utolsó csoportkörben Svédország és Dánia hajszálra azt az eredményt érte el, amely mindkettejük továbbjutásához kellett: 2-2 lett a meccs vége..

E csoport:
Olaszország - Svédország 16.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: