2017-10-05 23:26:14• hírek • Kocsis Zoltán

Budescu villanásai győztes debütálást jelentettek Contra számára

Megszerezte selejtezősorozatbeli harmadik győzelmét Románia azzal, hogy csütörtök este 3-1-re legyőzte Kazahsztán válogatottját. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Christoph Daumot váltó Cosmin Contra győzelemmel debütált a nemzeti tizenegy élén. Amely már biztosan a negyedik helyen zárja az E jelű selejtezőcsoportot, akármi is legyen a Dánia elleni záróforduló eredménye vasárnap.

Az előző fordulóbeli, montenegrói vereség biztossá tette, hogy Románia nem lehet ott a jövő évi világbajnokságon Oroszországban. A szövetség le is vonta a megfelelő következtetéseket és napokon belül menesztette Daumot, a német szakember helyére pedig a korábbi remek védőt nevezte ki, elcsábítva őt a Dinamo kispadjáról.

A váltás a játék képén is nyomott hagyott: Románia felszabadultabban, támadóbban lépett fel, mint Daum alatt bármikor. A csapat sorra vezette támadásait és hagyta ki kisebb-nagyobb lehetőségeit. A gólhoz a legközelebb Alexandru Chipciu állt, akinek lövését előbb Sztasz Pokatilov védte ziccerben, majd fejese alig kerülte el a kaput. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy Kazahsztán ideális ellenfélnek bizonyult. Támadásban harmatgyenge és veszélytelen, védekezésben bizonytalan és szellős. Hogy mennyire, arra Constantin Budescu világított rá igazán, aki három villanással öt perc alatt eldöntötte a találkozó a sorsát. A 32. percben előbb két laza csellel átjátszott két védőt a bal oldalon, majd éles szögből kapura lőtt, a korábban remeklő Pokatilov pedig hatalmasat potyázott (1-0). Öt perccel később Budescu immár a jobb oldalon verte meg védőjét, betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. Ő maga állt a labda mögé és büntetett. Kétszer is. Először ugyanis a bíró megismételtette a tizenegyest (2-0).

Minderre a kazahok csak egy veszélyesen megpattanó lövéssel tudtak válaszolni a 44. percben.

A szünet utáni lagymatag kezdést Gheorghe Grozav tette élénkebbé: előbb egy látványos, de veszélytelen ollóval, majd egy kitűnő lövéssel, amit Pokatilov szépen védett. Nem volt mit tennie viszont a 73. percben, amikor egy kontra végén Claudiu Keserü háromra növelte Románia előnyét (3-0). Budescu után tehát egy másik olyan csatár, akit Daum nem különösebben kedvelt korábban…

A 82. percben Baujrszan Turisbeknek egy jól helyezett fejessel sikerült szépítenie (3-1), majd Keserü egyenlíthette volna ki Budescut a szerzett gólok tekintetében, ám nem tudott élni ziccerével, így az eredmény már nem változott.

Mivel Lengyelország nyert Örményországban (6-1), Dánia pedig Montenegróban (1-0), eldőlt, hogy a vasárnapi, koppenhágai záróforduló eredményétől függetlenül Románia a negyedik helyen zárja az E csoportot. Az utolsó fordulóra Lengyelország három pontos előnnyel fordul Dániával szemben és amennyiben legyőzi hazai pályán Montenegrót, biztosan ott lesz Oroszországban. Dániára pedig a pótselejtezők purgatóriuma vár.

E csoport:
Románia
– Kazahsztán 3-1
gólok: Budescu (32., 37., 11-es), Keserü (73.) illetve Turisbek (82.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: