2020-01-22 15:34:51• hírek • Közlemény

Budapesten mutatkoznak be Szatmárnémeti értékei

Az Identitás Alapítvány a Magyarság Háza meghívására a magyar fővárosban mutatja be Szatmárnémetit, Szatmár megyét és magyar közösségének értékeit.

A Magyarság Háza „Útikalauz” elnevezésű programsorozatával a Kárpát-medence hungarikumait, épített és szellemi örökségét, a magyar kulturális kincseket, tudományos, szellemi és fizikai teljesítményeket kívánja megismertetni, elsősorban a fővárosi közönséggel, de tágabban az anyaországi és a határon-túli közönséggel is. A program keretében olyan kiemelkedő, külhonban élő, alkotó művészeket, gondolkodókat, társulatokat, csoportokat kérnek fel havonta egy alkalommal előadás/bemutatkozás megtartására, akik példaértékű munkájukkal a nemzeti identitás erősítését szolgálják.

A bemutatkozó program 2020 január 24-én, pénteken, 17 órától kezdődik, a Duna-palotában (Budapest, Zrínyi u. 5 sz.), a Bethlen Gábor Alap égisze alatt működő Magyarság Háza székhelyén, a következő program szerint:

Értékek és közösség – körkép Szatmárnémeti és a helyi magyar közösség kulturális helyzetéről

– Szatmárnémeti séta képekben – helyi művészek fénykép kiállítása. Megnyitó történeti áttekintéssel: Dr. Szőcs Péter Levente, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatóhelyettese, az Identitás Alapítvány elnöke

– Kultúra határhelyzetben. A Szamos kulturális folyóiratot Elek György főszerkesztő mutatja be

– Versek Szatmárról Szatmáron – Fehér Imola költő, tanár és a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc főgimnázium diákjainak irodalmi műsora

Én, Károli Gáspár – Varga Sándor, a szatmárnémeti Harag György társulat színművészének egyéni előadása

Szatmári termék – kézműves termékek bemutatója, hagyományos ételek és italok kóstolása (Lévai József bőrdíszműves, Weinberger hentesáru, Fastus pékség, Egri-Berry lekvár és szörp, Butka Sándor pincészet).

Szervező a szatmárnémeti Identitás Alapítvány, partner a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Harag György Társulat és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: