2017-10-24 13:50:31• hírek • Szatmár.ro

Gólyabál a Kölcsey Ferenc bentlakásában

Idén is megrendezték a kilencedikes diákok gólyabálját a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. A gyerekek nagy izgalommal készültek az eseményre, hiszen a cél az volt, hogy az összes eddigi gólyabál hangulatát túlszárnyalják. 

Tóth Pál Helga tizenegyedikes diáklány beszámolóját olvashatják:

,,Az eddigi legjobb gólyabál!"

Ezek a szavak hangzottak el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium bentlakásában megrendezett gólyabál után, amit csütörtök délután tartottak meg.

A múlt hét a Kölcsey bentlakásban igen izgalmasan telt, hiszen rendkívüli esemény volt készülőben: az ,,intris'' gólyabál. A folyosókon és a zuhanyzókban erről susogtak a diákok, a kilencedikesek a ruháikat próbálgatták, csapatneveket találtak ki és azon izgultak, hogy milyen lesz az a bizonyos csütörtök délután. A 27 kilencedikes gólya 5 illetve 6 személyes csapatokba lett osztva, hiszen nem csak egyénileg pontozta őket a zsűri, hanem a legügyesebb csapatot is díjazták. A gólyákat két kilencedikes osztályfőnöknő, Juhász Paula és Bálint Zsuzsa tanárnők, illetve két bentlakó tizenkettedikes diák, Zelicskovics Roberta és Szabó Rezső bírálták.

A csapatoknak négy játékban kellett részt venniük. Ezek a feladatok humorosak és kreatívak voltak, a szervező bentlakó diákok próbáltak minél színesebb, furfangosabb és sokoldalúbb játékokat előkészíteni a gólyáknak. A kilencedikesek egy kétfordulós kvízzel tornáztatták az agyukat, ahol egyaránt voltak becsapós kérdések és a mindennapi bentlakásos élettel kapcsolatosak is. Ezt követte a Despacito nevű játék, ahol a dal refrénjét kellett átírniuk, majd előadniuk, utána kezdődött a kézügyességi pohár-piramis rakodás, végül pedig nem maradhatott el a karaoke sem.

Nem sokkal később igazi báli hangulat lengte be a főgimnázium ebédlőjét, amikor is a gólyák átöltözve tértek vissza a terembe szebbnél-szebb ruháikban és természetesen a párjukkal karöltve. Az előző évekhez képest újítás volt, hogy a szokásos és már lassan unalmas szerelemvallásos feladat helyett a párok húztak egy szituációt, és azt kellett előadniuk minél humorosabban és kreatívabban. A siker nem maradt el, hiszen minden kilencedikes nagyon jól kezelte a feladatot és a közönség is élvezte az újítást. Az est zárófeladataként a Gólyák Tánca várt még a kilencedikesekre. A keringő mellett két meglepetésdalra is táncolniuk kellett.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen ügyesebbnél ügyesebb és kreatívabb Mr. és Miss jelöltek akadtak a kilencedikesek között. Hosszas tanakodás után megszületett a döntés: a legjobb csapatnak az Agykapszulák nevezetű csapat bizonyult, míg a Mr. Bentlakás 2017. díjat Nagy Márk, a Református Gimnázium diákja nyerte el, Miss Bentlakás pedig Tar Brigitta kölcseys diáklány lett.

Emlékezetes este marad egyaránt a gólyák, a közönség és a szervező csapat számára is!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: