2017-11-19 17:46:16• hírek • Szatmár.ro

Budapesten, a Nemzeti Színházban vendégszerepel a Harag György Társulat

A 2016/2017-es színházi évad legsikeresebb előadásával, a Tévedések vígjátékával szerepel hétfőn, november 20-án a budapesti Nemzeti Színházban a Harag György Társulat.

A társulat nemrég bérletcserében játszotta az előadást Sepsiszentgyörgyön, előtte a gyergyószentmiklósi Kisebbségi Színházi Kollokviumán, a Gyulán tartott nemzetközi Shakespeare Fesztiválon illetve a nagyváradi Varadium Fesztiválon is színpadra felléptek vele a társulat művészei.

A budapesti Nemzeti Színházba harmadik alkalommal jut el a Harag György Társulat, az elmúlt évadok során a Sorin Militaru rendezte Elveszett levelet és a Visky András által írt és rendezett, szatmári kötődésű ősbemutatót, a Pornót láthatta a magyar főváros közönsége a Nemzeti Színházban, utóbbit a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) keretében.

"Minden ilyen és ehhez hasonló meghívás fontos és megtisztelő alkalom számunkra, de a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színházéi különösen is azok. Nagy öröm, hogy a legkiválóbb előadásainkkal a Nemzeti Színházban is vendégszerepelhettünk az elmúlt évadokban - fontos előrelépés ez a számunkra, nem csupán a szakmai, de szimbolikus vonatkozásait tekintve is. Az külön öröm, hogy éppen a Bocsárdi László által rendezett Shakespeare-előadásunkkal jelenhetünk most meg a Nemzeti programjában, hiszen az előadást olyan értéknek gondoljuk, amelyet érdemes széles körben megismertetnünk a nézőkkel és a szakmával. A rendező, ezzel a munkafolyamattal egy olyan új hangot ütött le, olyan új formát vezetett be a szatmári társulat eszköztárába, repertoárjába, amely stílusában, színpadi nyelvében merőben eltér a korábban itt bemutatott előadásainktól." - fogalmazott a vendégjáték kapcsán Bessenyei Gedő István társulatigazgató, hozzátéve, hogy a Nemzeti Színházban tartott vendégjátékot követően az idei évad folyamán a debreceni és nyíregyházi nézők is megtekinthetik majd a produkciót.

Az előadás szereplői Kovács Nikolett, Rappert-Vencz Gábor, Diószegi Attila, Nagy Csongor Zsolt, Orbán Zsolt, Bodea Tibor, Bessenyei István, Nagy Orbán, Frumen Gergő, Varga Sándor, Nagy Tamás, Méhes Kati, Moldován Blanka, Budizsa Evelyn, Keresztes Ágnes, valamint: Ferenczik György, Kecskés Szabolcs, Varga Gyula és Budai József. 

Rendezője a kétszeres UNITER- és Jászai-díjas rendező, Bocsárdi László, dramaturgja Benedek Zsolt, zeneszerzője Boros Csaba. A produkció jelmezeit Kiss Zsuzsa, díszleteit pedig Bartha József UNITER-díjas tervező, vizuális művész, egyetemi oktató készítette. Az előadás fénytervezője Bányai Tamás, Jászai-díjas light-designer volt, rendező- és tervezőasszisztensekként pedig Poszet Nándor, Fornvald Gréti és Szabó Anna segítették a stáb munkáját. Az előadás létrejöttében ügyelőként és súgóként Fábry Zoltán és Nagy Anikó vett részt.

Az előadásra belépők a Nemzeti Színház jegyirodájában, illetve online válthatók, a www.jegymester.hu jegyértékesítő rendszeren keresztül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: