2011-01-11 12:31:34• hírek • Szatmár.ro

Budapesten a Harag György Társulat

A Vendégségben Budapesten - Színházi Hungarikumok Fóruma sorozatának utolsó programjai Keresztes Attila rendező munkássága bemutatása köré szerveződnek.

Katowiceben rendezett Yvonne, burgundi hercegnője után január közepén két Szatmárnémetiben rendezett előadásának budapesti vendégjátékára kerül sor. A program keretében a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata az Új Színházban január 16-án délelőtt 11 órától Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom című darabját, január 17-én este 7 órától pedig Csehov: Három nővér című művét mutatja be.

Szilágyi Andor darabjában meséhez méltóan kalandok, varázslat és természetesen erőpróbák sora követi egymást, ám végül minden jóra fordul. Az átok megtörik, Leánder és Lenszirom egymásratalál, sőt, mindvégig hű szolgáik, Bogyó és Csibecsőr szerelme is beteljesül. A Keresztes Attila által rendezett Leánder és Lenszirom látványos, mozgalmas, humoros jelenetekben bővelkedő előadás, melynek dalszövegeit Demény Péter írta, zeneszerzője Incze G. Katalin.

Csehov Három nővére a boldogságkeresés drámája, melyben nem az a drámai, hogy a hőn áhított boldogság (Moszkva) elérhetetlen lenne a szereplők számára, hanem az, hogy ők semmit nem tesznek az eléréséért. Vágyakoznak utána, beszélnek róla, múltjukban és tervezett jövőjükben keresik, s közben talán észre sem veszik, hogy a boldogság mindannyiuk számára elérhető lenne. Nem látják, hogy a keresett „Moszkva" ott van, mellettük van, vagy a mellettük állóban van. Moszkva nem a múltban és nem a jövőben, hanem a jelenben van - de csak akkor, ha van bátorságuk a jelenben élni.

A színház mindig saját világunkról szól: Keresztes előadása szembesít azzal, hogy ezek a szereplők és ezek a vágyak ma is élnek, köztünk, bennünk vannak. Mindannyian vágyakozunk a magunk Moszkvája után, s csupán rajtunk áll, hogy elérjük-e valaha. A program zárásaként január 18-án 18 órakor a budapesti Fészek Művészklubban kerül sor Darvay Nagy Adrienne beszélgetésére Keresztes Attilával A kolozsvári úton... címmel.


Nagy Csongor és Vencz Stella a Leander és Lenszirom című előadásban
Nagy Csongor és Vencz Stella a Leander és Lenszirom című előadásban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: