2013-06-05 14:44:15• hírek • Szatmár.ro

Budapest, Prága, esetleg Theszaloniki?

Az Esztergomi Bazilika
Az Esztergomi Bazilika

A Szatmári Római Katolikus Püspökség által szervezett zarándoklatokon akár mindhárom helyre elzarándokolhat.

A megszokottból való kiszakadás, az új megismerése, a tudatos útra kelés mindannyiunk vágya. Az ember mobilis, migráns, vándor, aki nem csak térben és időben, de történéseken és élményeken keresztül is halad a teljesebb felé. Az utazás mindig ébreszt, tanít, a zarándoklat ezek mellett vezet, nem csupán helyekre, de önmagunk és a Mindenható megismeréséhez is egyre közelebb.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében idén még három útra, a Cseh Köztársaságba és Németországba, Magyarországra, valamint Görögországba lehet jelentkezni. Augusztus 25. és 28-a között Prágát, Drezdát, Königsteint és Brnót is érinti az a zarándoklat, amely a kereszténység cseh és német örökségét mutatja be az utazóknak, akik ugyanakkor megtekinthetik majd a legfontosabb kastélyokat, épületeket, utcákat és tereket is.

Magyarország legszebb és legismertebb zarándok-úticéljaira szeptember 10. és 12 között lehet eljutni Gyöngyös, Budapest, Esztergom, Márianosztra, Szentkút és Eger érintésével. Ezekre a helyekre ellátogatva többek között imádkozhatnak majd a Szent Jobb kápolnában, megtekinthetik a Mátyás templomot, az esztergomi Bakócz Tamás kápolnát, de felüdíthetik lelküket a márianosztrai kegytemplomban, és a ferencesek szentkúti templomában is.

Szent Pál apostol útjának legendás görögországi állomásaira október 5. és 10-e között utazhatnak el az érdeklődők. A zarándoklat programjai között szerepel többek között a Meteorák, az ókori Korinthos, Mükéné, Akropolisz, és a Parthenón megtekintése is.

A zarándokutakra várják a jelentkezőket a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, vagy telefonon a 0261-714955, 0261-716451 és 0745-785916-os számokon Mekker Enikőnél. Részletes programleírást a www.szatmariegyhazmegye.ro/zarandoklatok oldalon találnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: