2015-12-11 12:12:33• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti - ahogy még nem láttad

A készítőknek is meglepetés volt a városról készült légifelvételekből összeállított videó sikere.

Csütörtökön került fel a Facebookra az a Szatmárnémetiről készített videó, amely hirtelen nagyon nagy népszerűségre tett szert. A közösségi oldalon rekordidő alatt jutott el 26 ezres nézettségig, 650-en kedvelték és ezren osztották meg. A másfél perc körüli videót a Story Films csapata, Kalmár Gyula és Gyarmati Tamás készítették egy drón segítségével.

"A videót november első felében forgattuk, nagyjából 4 nap repülésre volt szükség - ez napi 3-4 repülést jelent - hogy elkészítsük a snitteket. Összesen 90 percnyi nyersanyag gyűlt össze, ebből állt össze a kisfilm.  Kilencven percből kilencven másodperc lett, mert nem egy unalmas, elnyújtott anyagot akartunk összeállítani. Olyan perspektívából próbáltuk meg bemutatni Szatmárnémetit, ami érdekes lehet akár a turistáknak, akár az itt lakóknak" - magyarázza Kalmár Gyula.

A videó egy DJ Phantom 3Pro drónnal készült, illetve annak a 4K-s kamerájával. S bár ultranagy felbontásban is készíthették volna a filmet, a formátum egyelőre alacsony népszerűsége miatt inkább a Full HD mellett döntöttek.

A készítők egyébként nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a drónos repülés ne okozzon kellemetlenségeket, akár balesetet. Főleg olyan területeken reptették az eszközt, ahol nem volt nagy autó- vagy gyalogosforgalom, az időpontokat is ennek figyelembevételével választották ki. A fokozott biztonság érdekében mindig két személy felügyelte a drónt és csak olyan terepen repültek, ahol jó volt GPS-jel, ugyanis az eszköz a GPS segítségével kompenzálni tudja a széllökéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: