2009-06-11 15:35:35• hírek • Ferenczi Noémi

Búcsúztató a Refiben

Csütörtökön délelőtt ballagtak a Református Gimnázium nyolcadik osztályos tanulói.

Az évzáró ünnepségnek a Láncos Templom adott otthont. A nyolcadikosok énekelve vonultak be, majd miután elfoglalták helyeiket, Nagy Sándor, a nagykárolyi egyházmegye esperese prédikált. A felolvasott ige kapcsán sok bátorító szót intézett a búcsúzó diákokhoz. „Hálát kell adnunk Istennek, hogy befejeződött egy iskolai esztendő. Most alig várjátok, hogy elhagyjátok az iskola falait, hiszen kezdődik a nyári szünidő, de biztosan visszavágytok majd, és az elmúlt évek kedves emlékeire szeretettel gondoltok majd vissza. Továbbra is szükségetek lesz Isten segítségére, áldására"- mondta Nagy tiszteletes.

A rövid istentisztelet után Szilágyi Éva igazgatónő lelkesítő szavai hangzottak el. Az igazgatónő kihangsúlyozta, ez igazából nem búcsú, hiszen a nyolcadik osztály mind a harminc diákja a Református Gimnáziumban kívánja folytatni tanulmányait. Csupán egy életszakasz zárult le - folytatta - mely által mindannyian elindulnak a felnőtté válás rögös útján. A továbbiakban a tanulás, a diplomaszerzés fontosságát hangsúlyozta.

Ez után a hetedik osztályos tanulók verses, zenés műsora következett, majd pedig a nyolcadikosok egy Bibliát adtak át a hetedikeseknek.

Végül nem maradt más hátra, csak a díjak kiosztása. A Johanita rend, a Magyar Pedagógusok Országos Szövetsége illetve a Híd Egyesület jutalmazta a diákokat. Minden általános iskolás osztály első három tanulója pénzjutalomban részesült, majd pedig kiosztották a jó tanulmányi eredményekért járó diplomákat. Az ünnepség zárómomentuma  pedagógusok évértékelője volt.

A nyolcadikosok énekelve vonultak be a templomba
A nyolcadikosok énekelve vonultak be a templomba


Az összes diák a Református Gimnáziumban szeretne továbbtanulni
Az összes diák a Református Gimnáziumban szeretne továbbtanulni


A ballagók figyelmesen hallgatták az esperes prédikációját
A ballagók figyelmesen hallgatták az esperes prédikációját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: