2012-06-01 18:35:01• hírek • Póti Orsolya

Búcsúztak a Kölcsey maturandusai

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzőseinek is a búcsúzásról szólt ez a hét, ám június elsején, a ballagás napján tényleg rádöbbentek arra, hogy valami végleg lezárult. Hat osztály maturandusai köszöntek el tanáraiktól és diáktársaiktól az iskola udvarán.

Péntek délután került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzős diákjainak ballagására. Az utolsó osztályfőnöki óra után a diákok tanáraiktól vettek búcsút; az osztályok dalokkal vonultak be a tanáraiba, megköszönve a több éves munkát és az együtt töltött időszakot. Ezt követően a ballagók megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát, és osztályonként kivonultak az ünnepség helyszínére, a tanintézmény udvarára.

Az ünnepség első felében Hart Edina és Magdás Walter diákok, a ballagás hagyományáról, az ünnepség fontosságáról beszéltek, majd sorra bemutatták a ballagó osztályokat. Hat tizenkettedikes osztály - Boga Katalin, Demeter Csaba, Filip Zoltán, Sárándi Annamária, Gál Éva és Császár Béla osztályfőnökök - diákjai köszöntek el keserédes érzéssel lelkükben.

Az évek alatt közösségé kovácsolódott maturandusokat elsőként Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője köszöntötte, aki elmondta: ezek a diákok ugyan három épületbe, de egy iskolába jártak, és most végre elmondhatjuk, hogy közös munkával és közös akarattal végre otthonukká lett a püspöki konviktus épülete.

Az igazgatónő Szilágyi Domokos soraival bocsájtotta útra a diákokat: „Mutasd meg, hogy tied az erő, a bátorság, az ész, hogy a jövő magad vagy és a jövő nem hal meg soha." Végezetül Pataki azoknak mondott köszönetet, akik támogatták az iskolaközösséget abban, hogy új otthonra találjon, azoknak, akik nem csak megtalálták, de véghez is vitték a megoldást.

A búcsúbeszéd után Pataki Enikő a meghívottaknak adta át a szót. Elsőként Markó Béla szenátor gratulált a végzős osztályoknak az eddig elért sikerekhez, és elmondta, hogy a tanulmányban kitűzött céljaik elérése mellett egy másik fontos tapasztalattal is gazdagodtak.

„Ez a végzős évfolyam több tapasztalattal is gazdagodott. Az egyik az, hogy az otthonért egyenként és közösen is meg kell küzdeni, a másik pedig, hogy az iskola szelleme csakis bennetek él, és nem az a fontos, hogy hány épületben fordultatok meg az évek során." - mondta el Markó.

A meghívottak közül továbbá Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke, Ilyés Gyula polgármester és Szász Piroska köszöntötte a diákokat, a szülők nevében pedig Zsók Csaba búcsúzott a végzősöktől. A maturandusok búcsúbeszédét Koroknai Bernadett mondta, ezután pedig a XI. osztályos tanulók búcsúztak zenés-verses műsorral diáktársaiktól.

A műsor után sor került az érdemoklevelek átadására. Az Erika-díjat idén Poszet Cyntia XII. A osztályos tanuló kapta, az évfolyamelső pedig Szilágyi Andrea lett 9,97-es átlaggal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: