2015-06-12 16:01:51• hírek • Szatmár.ro

Búcsúztak a Hám János líceum nyolcadikosai

A Székesegyházban tartott ünnepi szentmisén búcsúztak a nyolcadikosok.

Ünnepi szentmisét tartottak péntek délben a Székesegyházban - ennek keretében búcsúztak a nyolcadikosok az iskolájuktól. Valószínűleg a búcsú azért nem végleges, sokan továbbra is a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulói szeretnének lenni.

De nem csak Bara Gabriella harminckét diákja, a nyolcadikosok ballagtak, hanem ez alkalommal köszönt el az iskolától P. Miklós Claudiu SJ jezsuita szerzetes, az iskola spirituálisa is. A diákok, tanárok és szülők állva tapsolták meg, ezzel köszönve meg az elmúlt négy évi szolgálatát. A szentmisén Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök is köszönetet mondott a szerzetesnek mindenért, amit az egyházmegye közösségéért, az iskoláér, diákokért és szülőkért tett.

"Kétszer 4 év iskola... Két iskolai fejezet zárul le most életetekben:  4 eltöltött év a tanító néni óvó, védő szárnyai alatt és még 4 év az osztályfőnöknő gondoskodó, irányító szeretete alatt. Megtanultatok írni, olvasni, számolni, megnyílt előttetek egy olyan kapu, mely  mögött mindig valami új rejtőzik, ami felfedezésre vár még. A kispajtásaitok barátokká nőttek, szorosabbá és egyben komolyabbá váltak így ezek a szép kötődések...

Most egy újabb 4 év küszöbén álltok, talán kicsit félve, megszeppenve. Mit is hoz a holnap? Milyen lesz a kilencedik osztály? Ki lesz az Oszim? A kispajtások, barátok velem maradnak-e mind? Milyen új tantárgyakat tanulok majd? Kik fognak tanítani? S megannyi kérdés, kérdőjel... Hiszen így teljes és szép az emberi lét: ha tele van kérdésekkel, kérdőjelekkel, újabb kihívásokkal, mérföldkövekkel, melyekre kicsit ledőlve, megpihenve, tűnődhetünk, álmodozhatunk, tervezhetünk..." - mondta beszédében Ádámkó István Csaba, az oktatási intézmény igazgatója.

Az igazgatói beszédet követően kiosztották az érdemokleveleket, dícséreteket és könyvjutalmakat. Sok diák iskolán belüli tevékenységeit, tantárgyversenyen való részvételüket ismerték el. Sok volt a jó tanuló az osztályban, nagy volt a versengés a legjobb tanulók között is.

Az osztály legjobb tanulója nyolcadikban Bojin Helga lett 9,98-as átlaggal. A második helyen 9,95-tel Scheitli Krisztina végzett, 9,85-tel pedig harmadik lett Merker Szabina. Az évfolyamelsőnek járó könyvjutalmat és díszoklevelet Scheitli Krisztina kapta meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: