2009-03-20 02:09:13• hírek • Szatmar.ro

Búcsúzott Huszti és a címvédő

Guerrero öröme
Guerrero öröme

A Zenit ugyan legyőzte az Udinesét, mégsem védheti meg címét.

Az UEFA-kupa nyolcaddöntőinek utolsó versenynapján kiderült, mely hat csapat követi a már szerdán továbbjutott Werder Brement és Marseille-t. Bár meglepetés nem történt, mind a hat meccs végletekig kiélezett csatát hozott, amely a hajrában dőlt el. Továbbjutott mind a négy román résztvevő, búcsúzott viszont Huszti Szabolcs.

Ő viszont legalább elmondhatja magáról, hogy pályára lépett, igaz, csak csereként. Amikor a magyar szélső a 72. percben beállt a Zenit Szentpétervár csapatába, addigra a címvédő hatalmas mezőnyfölényt alakított ki az Udinese ellen és Timoscsuk fejesével egy gólra csökkentette hátrányát. Ám hiába jött be Huszti és Tekke az utolsó húsz percre, ettől csak az oroszok védelme nyílt ki, amitől veszélyesekké váltak az olasz kontrák Ennek ellenére több találat nem született, így az utolsó magyar is búcsút vett a sorozattól.

 

Továbbjutott ezzel szemben Mircea Lucescu és Razvan Rat csapata, a Sahtar Donyeck, igaz, a román védő csak a kispadról szemlélhette az eseményeket a CSZKA Moszkva ellen. Az első félidőben nem sok látnivalóban volt része, ám szünet után csapattársai rákapcsoltak, negyed óra alatt pedig Fernandinho és Adriano megfordította az összesített eredményt.

Szintén továbbjutott a Dinamo Kijev, melynek színeiben Florin Cernat és Tiberiu Ghioane szintén nem kapott szerepet. Ám nekik legalább volt mit nézniük. A hazai pályán szereplő Metalist Harkiv ugyanis Szljuszar és Jaja góljainak köszönhetően egy óra elteltével továbbjutásra állt. Ezt követően Sablic a vendég, Acevedo ismét a hazai szurkolókat tette boldoggá, hogy aztán Ninkovics végérvényesen a fővárosiak felé billentse a mérleg nyelvét.

Izgalmas összecsapást hozott az est rangadója, a Galatasaray-Hamburg találkozó is. A hazaiak egy óra elteltével Kewell-nek és Barosnak köszönhetően két gólos előnyre tettek szert, ami az első találkozó eredményének ismeretében (1-1) nyugodttá tette őket. Ekkor jött azonban Guerrero, aki három perc alatt kiegyenlített, ezzel pedig már a németek álltak továbbjutásra. Fejetlen hazai rohamok következtek, amit a HSV kontráival kegyetlenül kihasznált: Jarolim előbb a kapufát találta el, kevéssel a rendes játékidő lejárta előtt pedig Olic továbblőtte a németeket.

Miután az előző körben oda-vissza csúnyán elverte a Deportivo la Corunát, a dán Aalborg ismét közel állt a csodához. Bár a mérkőzés nagy részében fölényben játszottak a Manchester City ellen, talán már a szurkolók is feladtak miden reményt, amikor a 84. percben Shelton megszerezte a vezetést, majd a 90. percben Jakobsen büntetőjét követően ledolgozták hátrányukat. Következett a hosszabbítás, ahol egyik csapat sem kockáztatott sokat, majd a büntetők. Ekkor azonban elpártolt Fortuna a dánoktól, Given kapus Augustinussen és Shelton lövését is hárítani tudta, míg az angolok nem hibáztak.

Nem született gól a Braga és a Paris St.Germain első találkozóján és sokáig a visszavágón is érintetlenek maradtak a hálók, pedig mindkét csapat előtt adódott néhány komoly lehetőség. Aztán a 82. percben az öt minutummal korábban beálló Hoarau egy szabadrúgást követően mattolta a hazai kapust, így a PSG szerezte meg a továbbjutást.

Eredmények (összesített):

Metalist Harkiv-Dinamo Kijev 3-2 (3-3, idegenben lőtt gólokkal)
gólok: Szljuszar (29.), Jaja (56.), Acevedo (70), illetve Sablic (68), Ninkovics (79.)

Sahtar Donyeck-CSZKA Moszkva 2-0 (2-1)
gólok: Fernandinho (54., 11-es), Adriano (70.)

Zenit Szentpétervár-Udinese 1-0 (1-2)
gól: Timoscsuk (34.)

Galatasaray-Hamburg 2-3 (3-4)
gólok: Kewell (42., 11-es), Baros (48.), illetve Guerrero (57., 60), Olic (90.)

Aalborg-Manchester City 2-0 (2-2, tizenegyesekkel 2-4 )
gólok:Shelton (84.), Jakobsen (90, 11-es)

Braga-Paris St.Germain 0-1 (0-1)
gól: (Hoarau 82.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: