2010-03-16 16:40:05• hírek • MTI/Apa/dpa

Búcsúturnéra indult a Scorpions

Csaknem ötven év után befejezi pályafutását a rockzene német zászlóshajója: a Scorpions megkezdte világkörüli búcsúturnéját.

Klaus Meine énekes, Rudolf Schenker gitáros és társaik hétfőn este nyolcezer rajongó előtt játszottak Prágában, Get Your Sting and Blackout című turné első állomásán. Az 1965-ben alakult együttes 2012-ig a világ öt kontinensén szeretne búcsút venni közönségétől.

Fellépnek többek között Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Chilében is.
A Scorpionsnak pénteken jelenik meg legújabb, Sting in the Tail című lemeze, ami a legutolsó lesz - sorrendben 33. lemezük. A búcsúturnét követően a tagok - Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs gitáros, Pawel Maciwoda basszusgitáros, James Kottak dobos - visszavonulnak a zenéléstől.

A többszörös tagcserén átesett zenekar negyvenöt év alatt több mint százmillió lemezt adott el dalaiból, közülük kétszáz platina- és gyémántlemez lett. Eddigi koncertjeik száma meghaladja a háromezret. Legnagyobb slágereik közé tartozott a Still Loving You, a Rock You Like a Hurricane, a Holiday vagy a Wind of Change. White Dove címmel feldolgozták az Omega együttes Gyöngyhajú lány című dalát.


A Scorpions
A Scorpions


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: