2011-05-27 16:56:37• hírek • Szatmár.ro

Misén búcsúztak a maturandusok

A hagyományokat őrizve, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont ballagási ünnepségét a Székesegyházban tartották, ahol a diákokkal, szülőkkel és hozzátartozókkal zsúfolásig megtelt a templom.

Ahogyan a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzőseinek ünnepségén, úgy az iskolaközpont tizenkettedikeseinek a ballagásán is neves személyek jelentek meg. Többek közt Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester, Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Erdei D. István képviselő és Kónya László, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettese.
A Hám János Iskolaközpontban két osztály végzett: egyik humán-teológia és a másik természettudomány szakon. Osztályfőnökeik: Heinrich Andrea és Varga György.

Az ünnepi misét Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök celebrálta, aki a liturgiát követő rövid beszédében megköszönte a diákoknak és szüleiknek, hogy ezt az iskolát választották, hogy bíztak a tanintézményben, a tanári karnak pedig az évek alatt bizonyított áldozatos munkáját.

Ft. Egeli Ferenc, a tanintézmény spirituálisa a felnőtté let diákokhoz szólva elmondta, feladatuk, hogy életükben az értékeket keressék és megtalálják, ebben a keresésben pedig segítségükre lesz Jézus Krisztus. "Kilépve a nagyvilágba nektek is le kell tanni majd valamit az asztalra, ami értékes és érdemes erre. Reméljük, hogy az iskola munkája nem volt hiábavaló, a szívetekben szeretettel mentek tovább" - magyarázta a spirtiuális.


Ballagtak a Hám János végzősei
Ballagtak a Hám János végzősei


Ádámkó István, a tanintézmény vezetője pedig azt tanácsolta a ballagóknak, hogy a tegnap gyümölcseiből, az iskolában elsajátított tudásbül és lelkületből merítve menjenek tovább - minden jót használjanak fel, amit az iskola nyújtott számukra.
Az ünnepi beszédeket követően a tanulmányi oklevelek kiosztásával zárult a ballagási ünnepség. Az évfolyamelső Paulik Hilda lett, aki a négy év folyamán 9,84-es átlagosztályzatot ért el.


Megkoszorúzták Hám János szobrát
Megkoszorúzták Hám János szobrát


Teljesen megtelt a Székesegyház
Teljesen megtelt a Székesegyház


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: