2014-09-06 17:11:29• hírek • Szatmar.ro

Búcsúk Kisboldogasszony napján

Laposbányai oltárkép
Laposbányai oltárkép

Kisboldogasszony napján, szeptember 8-án a szaniszlói, csanáloserdői, körtvélyesi, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai és láposbányai közösségek ünneplik templomuk búcsúját.

Mária születése a megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. A Szent Szűz születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.

Szűz Mária az Egyház ősmintája. Benne fog fellobbanni a világ Világossága. Élő Vízforrás fakad majd benne. Ő lesz az akol, ahová érkezik a Jó Pásztor. Nemzedékek várakozása teljesedik be azzal, hogy az idők teljességében Isten egyszülött Fia megtestesül a Szentlélek erejéből, Szűz Máriától, és emberré lesz. De ma még csak az üdvösség hajnalát, Szent Anna és Joakim leányának születését ünnepeljük. Szeplőtelenül fogantatott, szeplőtelenül élt.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a szaniszlói, csanáloserdői, körtvélyesi, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai és láposbányai templomok titulusa Kisboldogasszony. Pálfalván az ünnepet megelőzően egy nappal, vasárnap egy órától tartják a búcsúmisét Ft. Kühn Pál tiszteletbeli kanonok ünnepi szónoklatával. Láposbányán az ünnep napján, hétfőn délelőtt tizenegy órától lesz a búcsúmise Ft. Román János  nagybányai esperes prédikációjával, de reggel kilenc órától Ft. Czumbil Wilhelm helyi i.h. lelkész hagyományosan megtartja az úgynevezett "kismisét" is. Szaniszlón is ugyanazon a napon és időben lesz a búcsú. Csanáloserdőn is hétfőn, de fél tizenkettőtől tartják a búcsút Ft. Heinrich Antal plébános celebrálásával, Turcbányán délután egy órától Ft. Giurgiu Dániel máramarosszigeti segédlelkész szentbeszédével,  Nagybocskón pedig este hat órától Ft. Fagea László borsabányai plébános prédikációjával. Körtvélyesen szeptember 13-án, szombaton tizenegy órától lesz a búcsúmise Ft. Kühn Pál tiszteletbeli kanonok prédikációjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: