2011-01-04 09:13:55• hírek • Szatmár.ro

Búcsú a munkahelytől, de mikor?

A karrier tanácsadók gyakorta szembesülnek azzal, hogy az alkalmazottak, a munkahelytől való megválás témakörében tanácstalanok.

A jelenlegei gazdasági helyzet közepette merészségnek tűnik felmondani, vagyis az aktuális állástól megválni, mégis sokan megteszik ezt a lépést, az esetek többségében egy jövedelmezőbb munkakör reményében. Létezik egy nem meghatározott, de sok karrier tanácsadó által jóváhagyott alapszabály, mely szerint a legjobb időintervallum kettő és öt év között mozog. Természetesen mindez nagymértékben függ a te egyéni és szakmai értékeidtől, tapasztalataidtól is. Amennyiben úgy véled megtaláltad álmaid munkaterületét és ez ráadásul egy jó munkahelyi környezettel is társul, akkor nincs okod arra, hogy munkahelyet változtass. Abban az esetben, ha fejlődni szeretnél, folyamatosan új és változatos tapasztalatokra szeretnél szert tenni, a helyzet jóval összetettebb. Mivel az emberek többsége ez utóbbi kategóriába tartozik, ezt a kérdést ez utóbbi szemszögükből fogjuk megközelíteni.

Elsőként tisztában kell lenned azzal, hol vannak a szakmai határaid, meddig nyújtózkodhatsz és milyen reális esélyeid vannak az új munkahelyen. Ha kevés időt töltesz egy munkakörben: nincs elegendő időd arra, hogy a munkakörrel és munkatársakkal a kezdeti alkalmazkodás és megszokás állapotából tovább lépj. Ugyanakkor arra sincs lehetőséged, hogy szakmai tapasztalatod kellőképpen kamatoztatni tudd.

Továbbá ez megkérdőjelezheti szakmai elkötelezettségedet, esetleg komolytalannak, bizonytalannak és felelősségérzet nélkülinek tűnhetsz. Más megközelítésből az sem jó, ha évtizedeket töltesz egy munkahelyen, mivel egy bizonyos idő után eljutsz egy olyan pontra, amikor már a kiégés veszélye fenyeget, nem tudsz újat nyújtani és ezzel gátolod szakmai továbbfejlődésedet. Ebben az esetben egy kényelmes személynek tűnhetsz, aki nem szereti a kihívásokat, aki inkább megelégszik azzal a munkakörrel ami biztonságot nyújt.

Éppen ezért - mint az élet más területén is - ebben az esetben is az arany középút a megfelelő. Az, hogy mikor válj meg jelenlegi munkahelyedtől, nagyban függ a munkakörödtől és attól, hogy a szakmádban milyen fejlettségi szintet sikerült elérned. Az út nyitva áll előtted, minden attól függ, hogy jelenlegi munkáddal milyen mértékben vagy elégedett és mennyi bátorságod van ahhoz, hogy egy merőben új szemszögből közelítsd meg karriered kérdéskörét.


Létezik egy nem meghatározott, de sok karrier tanácsadó által jóváhagyott alapszabály, mely szerint a legjobb időintervallum kettő és öt év között mozog
Létezik egy nem meghatározott, de sok karrier tanácsadó által jóváhagyott alapszabály, mely szerint a legjobb időintervallum kettő és öt év között mozog


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: