2008-11-07 17:39:05• hírek • Szatmar.ro

Búcsú Coulthardtól

A skót pilóta tizennégy évnyi versenyzés után intett búcsút a száguldó cirkusznak.

David Coulthard már a szezon közepén, az Angol Nagydíjat megelőző héten bejelentette, hogy az idény végén befejezi versenyzői karrierjét és tizennégy év után szögre akasztja a bukósisakot.

 

Utolsó versenye a november elsején megrendezésre kerülő Brazil Nagydíj volt. „Az utolsó futamon szeretném látni a zászlót, amint leintenek vele, hogy méltóképpen fejezhessem be a pályafutásom." A versenyen mindenki Hamilton és Massa párharcára koncentrált, így szinte észre sem vették, amint a skót 200 méter megtétele után nekimegy Rosberg Williamsének és ezzel idejekorán véget ért utolsó futama.

Nem adatott meg tehát neki, hogy befejezze utolsó futamát, mint ahogy a világbajnoki elsőség sem. Pedig nála csak Michael Schumacher, Rubens Barrichello és Ricardo Patrese szerepelt több nagydíjon és csak a hétszeres világbajnok valamint Ayrton Senna, Alain Prost és Fernando Alonso szerzett több pontot. Eredményei azonban így is önmagukért beszélnek: 246 futamon állt rajthoz, 13 győzelmet aratott, 62 alkalommal állhatott a dobogóra, 535 pontot gyűjtött és 12 rajtelsőséget szerzett. Ezzel ő minden idők legeredményesebb olyan pilótája, aki nem lett világbajnok.

Pedig jó autókat vezethetett: 1994-és 1996 között Damon Hill csapattársaként a Williamsben debütált, majd 1996-től kilenc éven át a McLaren színeiben Mika Hakkinen és Kimi Raikkönen mellett versenyzett. 2005-ben a Red Bullhoz szerződött, mert helyére már leigazolták Juan Pablo Montoyát.

És hogy miért nem lett világbajnok? Erre a kérdésre egyszerű választ adott: „Vélhetően rajtam múlott".

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: