2005-12-27 09:14:38• hírek • Szatmár.ro

Brutális gyilkosság

Négy alvó lánya torkát vágta el "becsületből" egy pakisztáni férfi. 

 

Újabb borzalmas "becsületbűntény" történt Pakisztánban: egy apa álmukban átvágta mind a négy lányának torkát, hogy "így mossa tisztára becsületét" annak nyomán, hogy a legidősebb közülük szerelmi házasságot kötött. "A férfi ezt követően jelentkezett a rendőrségen" - mondta el az AFP-nek a hatósági szóvivő.

A Multan városától 110 kilométerre keletre lévő Burevalában dolgozó Nazir Ahmed azért ölte meg a hétvégén a szerelmesével az ő tilalma ellenére összeházasodott 25 éves lányát, továbbá annak 12, 8 és 6 éves három húgát is, mert attól tartott, hogy azok is követik nővérük példáját - közölte a rendőr. Pakisztánban és más délkelet-ázsiai országokban gyakoriak a nők ellen elkövetett "becsületbűntettek", amikor a férfi családtagok megtorolják azoknak házasságon kívül, vagy tilalmuk ellenére létesített szerelmi kapcsolatát, házasságát.

Az ilyesfajta bűntettek skálája széles, gyakran sósavval öntik le, megerőszakolják vagy meggyilkolják azt a nőt, aki tettével szerintük "gyalázatot hozott" a családra. Az elmúlt négy év során a hatóságok becslése szerint mintegy 4000 nő vált becsületbűntett áldozatává Pakisztán vidéki körzeteiben. Musarraf pakisztáni elnök idén bejelentette: halállal büntetik a becsületbűntettek elkövetőit.

Az elmúlt négy év során a hatóságok becslése szerint mintegy 4000 nő vált becsületbűntett áldozatává Pakisztán vidéki körzeteiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: