2018-01-03 16:06:37• hírek • Business Insider

Brutális gazdasági válságot jósol az egyik legnevesebb befektetőguru

A Business Insider által idézett befektető-üzletember szerint a 2008-as válságot az adósságok okozták, azonban annak mértékét lényegesen felülmúlja a mostani.

 

Jim Rogers amerikai milliárdos kegyetlen gazdasági válság közeledtére figyelmeztet. A Business Insider által idézett üzletember szerint a 2008-as válságot az adósságok okozták, azonban annak mértékét lényegesen felülmúlja a mostani. Szerinte a néhány éven belül bekövetkező válság miatt kormányok fognak elhullni, országok fognak csődbe menni, és nagy múltú cégek tűnnek el, melyekről senki sem gondolná.

 

Gazdasági problémák minden 4-7 évben jelentkeztek az Egyesült Államok történetében, viszont már 8 év eltelt az utolsó válság óta. Az adósságok mértéke azóta csak tovább duzzadt, aminek szörnyű következményei lesznek - figyelmeztet a milliárdos, aki még nem tudta megjósolni, mi lesz az esemény gyújtózsinórja, de lehet akár egy csődbemenő amerikai nyugdíjalap, viszont emlékeztetett, 2007-ben Izland csődbemeneteléről sem gondolták, hogy milyen gazdasági válság előszele - aztán jött a Bear Stearns és a Lehman Brothers, majd a többi továbbgyűrűződő esemény. 

 

Az általa előjelzett válság mértékét  az élete folyamán előforduló legnagyobbra becsüli, szerinte országok fognak csődbe menni. Az üzletember olyannyira számít a váságra, hogy családjával már Ázsiába költözött. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: