2015-01-05 17:48:22• hírek • MTI

Brüsszelbe, Chisinauba és Berlinbe készül Iohannis

Brüsszelbe, Chisinauba és Berlinbe tervezi első külföldi útjait Klaus Iohannis, a tavalyi év végén hivatalába iktatott új államelnök.

Iohannis tervezett hivatalos látogatásairól Mihai Razvan Ungureanu volt miniszterelnök tájékoztatott, aki az elnök kül- és biztonságpolitikai tanácsadója. Közölte, hogy januárban Brüsszelbe látogat, majd a Moldovai Köztársaság fővárosába utazik.

A tavalyi  államelnök-választási kampányban Iohannis már jelezte, hogy Moldovát az elsők között keresi fel. Megválasztott elnökként a novemberi moldovai parlamenti választások előtt is Chisinauba utazott nem hivatalos látogatás keretében, hogy támogassa az ország EU-integrációja mellett síkra szálló ottani politikai erőket. Iohannis Moldovával kapcsolatban leszögezte, Bukarest támogatja Moldova EU-csatlakozását, hogy mielőbb az európai közösség részévé válhasson.

Ungureanu közölte még, hogy az első látogatások között egy berlini vizitre is sort keríthet az új államfő februárban. A német származású Iohannisnak a tavalyi megválasztását követően a külföldi hivatalosságok közül az elsők között gratulált Angela Merkel német kancellár. Ungureanu szerint Iohannis párizsi és amerikai látogatásának előkészítésén is dolgoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: