2011-05-17 15:37:28• hírek • Szatmár.ro

Brugge: a történelmi város

Utazni jó, különösen egy olyan országba, ahol gyönyörű történelmi városokat, szép tengerpartot és gótikus építésű vörös téglával kirakott templomokat tekinthetünk meg. Belgium sokszínű és minden ember számára nyitott ország, Brugge pedig az ország egyik legszebb városa, ahol az idelátogatók egy igazán színes kavalkáddal találkoznak akár a kultúra, akár a művészet, akár kirándulások tekintetében.

Általában, ha az emberek Belgiumról hallanak, akkor csak Brüsszel és az Unió jut eszükbe először, pedig Belgium ennél többet tud. Brugge, Flandria és a világhírű kikötőváros Antwerpen- csak egy rövid felsorolás a színes országból.

Brugge Nyugat-Flandria legnagyobb városa, mely kiemelkedő látványosságát annak köszönheti, hogy a városközpont alig változott a középkor óta. Középkori építészeti emlékének nagy része érintetlenül maradt, beleértve a Miasszonyunk templomot, melynek tornyai Európa legmagasabb kőtornyainak számítanak.

Velencei lagúnás érzést kelt, hogy a várost csatornák sokasága szeli át. Partjain kis részben malmok maradványai és az óváros körülvevő régi erődítmények állnak, nagy részben pedig azok a jellegzetes házak, amelyeket németalföldi festők vásznain ismerhetnek meg.

A kultúra, a művészetek kedvelő turisták igencsak elemében érezhetik itt magukat, ugyanis a városnak rengeteg múzeuma, kiállítóterme van. A flamand primitívektől a kortárs művészetekig, a klasszikus szépművészetektől az archeológiai leletekig, bútorok, ezüst, folklór tárgyakban...

Brugge-ben a legjobb időtöltés céltalanul, térkép nélkül sétálni. Így véletlenül fedezhetnek fel kis utcákat, hidakat, vendéglőket, romantikus zegzugokat és gyönyörű gótikus templomokat. A történelmi városrész gyalog is könnyen bejárható.  A város ma a turizmus révén élheti újabb aranykorát. A közeli országokból egész évben özönlenek a turisták, akik könnyedén eltartják vásárlásaikkal a több száz kis boltocskát, a fantasztikus éttermeket és szálláshelyeket.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: