2010-04-14 13:16:33• hírek • Szatmar.ro

Érmeket várnak a bajnokságon II.

Eseménydús napok elé néznek a vívás szerelmesei és űzői, hisz csütörtökön és péntek U23 -as országos bajnokságot rendeznek Craiován illetve Temesváron: előző városban a párbajtőrözők, utóbbiban pedig a tőrözők mérik össze tudásukat. A Szatmárnémeti Sportklub természetesen mindkét helyszínen és szakágban képviselteti magát.

A craiovai verseny női párbajtőrös mezőnyének a szatmáriak egy igen fiatal csapattal vágnak neki, hisz Amalia Tataran, Veres Gréta, Stepper Evelin, Oana Dragusin, Bianca Oros közül egyikük sem töltötte be a 17.életévét. Közülük természetesen a kadett világbajnokságon bronzérmet szerző Tataran tűnik a leginkább esélyesnek, hogy éremmel gyarapítsa saját és klubja gyűjteményét. A mindössze 16 esztendős tehetség tavaly ugyanebben a korosztályban a harmadik helyen végzett. Akkor egy másik szatmári párbajtőröző, Simona Deac a hatodik lett, ő most már a Steaua színeiben lép a craiovai pástra.

Temesvárra két csapatnyi legény utazik Lengyel Éva és File Attila vezetésével a tőrözők bajnokságára, a cél ott is az éremszerzés. Erre egyéniben elsősorban Teofil Moisucnak van esélye, aki a tavaly az U20-asok mezőnyében a harmadik helyen végzett. Csapatban értelemszerűen a Moisuc, Caius Trenea, Muresán István és Alexandru Ardelean összetételű első gárdának van esélye az éremszerzésre, a másodikat Alexandru Targovatu, Bogdan Dascalu, Szemák Tamás és File Szabolcs alkotják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: