2010-04-13 14:51:48• hírek • Szatmar.ro

Érmeket várnak a bajnokságon

A hét második felében tőr és párbajtőr bajnokságon érdekeltek a vívók.

Eseménydús napok elé néznek a vívás szerelmesei és űzői, hisz csütörtökön és péntek U23 -as országos bajnokságot rendeznek Craiován illetve Temesváron: előző városban a párbajtőrözők, utóbbiban pedig a tőrözők mérik össze tudásukat. A Szatmárnémeti Sportklub természetesen mindkét helyszínen és szakágban képviselteti magát.

A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel és Májer Csilla által edzett párbajtőrözők mind egyéniben, mind csapatban pástra lépnek. A cél egy érem megszerzése, amire a Szilágyi Adrian, Mitrasca Vlad, Peres Adrian és Aniculesei Cristian alkotta gárda tagjai közül leginkább Szilágyinak van esélye.

A tőrözők jóval nagyobb létszámnak teszik tiszteletüket a Bánságban, hisz ők a csapatversenyben két együttessel és képviselik a klubot. Cuteanu Bianca, Décsei Patrícia, Silaghi Nona, Tóth Zselyke alkotta első csapat éremesélyes, míg Petrisor Evelin, Magyar Petra, Bujer Regina és Varga Anett a fiatalabb generáció tagjai. „Éremre mindenképpen számítunk, főleg az első csapatban szereplő tapasztaltabb lányok részéről, és csapatban is összejöhet egy medál" - jegyezte meg Dan Suta, aki Ardelean Zsuzsával és Simona Surducannal készíti fel a lányokat.

A bajnokság kapcsán mellesleg szóba került egy kevésbé vidám téma is, az egyesület anyagi helyzete: „Ezen a versenyen való részvételre még van pénz, de hogy mi lesz később nem tudom, ugyanis nehéz a klub anyagi helyzete. A tavalyhoz képest csak a fele pénz áll rendelkezésre a versenyeken való részvételhez, a külföldiekről nem is beszélek, az összeg még a hazai viadalok részvételi költségeit sem fedezi. A nemzetközi versenyekre a szövetség is csak kevés pénzt tud biztosítani, de ettől már csak jobb lehet ", jegyezte meg Csiszár Ferenc.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: