2010-12-07 16:09:55• hírek • Szatmar.ro

Bronzérmet szereztek a Hám János „lányai”

Az elmúlt hétvégén immár hetedik alkalommal került megrendezésre az erdélyi magyar középiskolák országos kosárlabda bajnoksága, amelyen Szatmárnémetit a kölcsyes fiúk és a Hám János leánycsapata képviselte.

Az RMDSZ, a Tectum Egyesület és a Communitas alapítvány által szervezett tornán kettejük közül utóbbi ért el jobb eredményt, hisz a Hám János Katolikus Iskolaközpont csapata a harmadik helyen végzett a a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, valamint a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum alkotta mezőnyben. A tornát nem mellesleg a házigazda „apáczaisok" nyerték. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a szatmári Reizer Edina bekerült a torna legjobb csapatába is.


Harmadik lett a Hám János leánycsapat Kolozsváron
Harmadik lett a Hám János leánycsapat Kolozsváron


Ami a fiúkat illeti, egy fontos nyelvvizsga miatt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csak tartalékosan tudott elutazni, az elsősorban 7-10 osztályosokból felálló csapat végül a hetedik helyen végzett a kilenc együttest felsorakoztató mezőnyben.

A szatmáriak mellett a brassói Áprily Lajos Főgimnázium, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, az aradi Csíki Gergely Iskolaközpont, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum, valamint a nagybányai Németh László Elméleti Líceum csapatai vettek részt a tornán, az aranyérmet pedig a ezúttal is a kincses városban maradt, mivel a „báthorisok" bizonyultak a legerősebbeknek.


Van ako mosolyog, van aki szomorog, de mindenki bronzérmes
Van aki mosolyog, van aki szomorog, de mindenki bronzérmes


A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont csapata:
Reizer Edina, Krányák Dora, Dobos Ingrid, Pintea Annamária, Huber Bernadett, Juhász Evelin, Petrás Henrietta, Poosz Boglárka, Varga Erzsébet.
A csapat edzője Görbe Éva testnevelő tanárnő.


A bajnokság szatmári résztvevői
A bajnokság szatmári résztvevői


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: