2009-05-12 18:52:56• hírek • Szatmár.ro

Bronzérmes lett a VSK kosárlabda csapata

Sporttörténelmi sikert aratott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, amely harmadik helyen végzett a bajnokságban, miután a bronzcsata harmadik mérkőzésén, harmadik sikerét aratta az Alexandriai Teleorman ellen.

A fantasztikus hangulatú találkozó első negyedében csak két perc után esett az első kosár, ezt a hárompontost a vendégek szerezték, de Graham öt pontjával visszavette a vezetést a VSK. Utána az Alexandria még többször is előnybe került, ám 13:15 után fordított a szatmári csapat, és az első negyedet négypontos előnnyel zárta.

A második 10 perc Claudia Pop kétpontosával indult, és öt perc után már 14 pontra (32:18) duzzadt Dan Fleşeriu csapatának előnye, a vendégek csak ezt követően szerezték meg első pontjaikat, de nagyon nem tudtak felzárkózni, a játékrész végére 12 pont volt a különbség a két csapat között. A harmadik negyedben az Alexandria nem bírta tartani a lépést, és a végén már 17 pontos szatmári előnyt mutatott az eredményjelző.

A képre kattintva megtekinthető a geléria.


Graham (a labdával) remekül szerepelt a legfontosabb meccsen is
Graham (fehér mezben, a labdával) remekül szerepelt a legfontosabb meccsen is


Az utolsó negyedben aztán hamar 20 pont fölé nőtt a különbség, és ekkor a szurkolók már bajnokcsapatként éltették a szatmári lányokat, akik nem is okoztak csalódást, így a végén már felállva ünnepelte a közönség a csapatot, Dan Fleşeriu edzőt valamint Éles Péter menedzsert. A bajnoki bronzérmeket és a kupát Ilyés Gyula polgármester adta át, Kereskényi Gábor alpolgármester pedig virágcsokrokat nyújtott át a lányoknak.

A képre kattintva megtekinthető a geléria.


A kosaras lányok átvették a bronzérmet és a kupát
A kosaras lányok átvették a bronzérmet és a kupát


A osztály, a 3. helyért, 3. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK-Alexandriai Teleorman 80:54 (22:18, 17:9, 20:15, 21:12).

A szatmári pontszerzők: Claudia Pop 28, Cherisse Graham 17, Monica Urse-Ivan 9, Czukor Tünde 7, Mészáros Izabella 5, Adriana Pricop 4, Adina Pop 4, Andreea Nemeş 4, Cristina Motişan 2. Játszott még: Vértes Laura, Szmutku Kinga, Laura Drăgoescu.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: