2013-05-28 17:39:47• hírek • Póti Orsolya

Bronzéremmel tértek haza a Napsugár Öttusa Bajnokságról

A Napsugár gyermekfolyóirat idén is megrendezte az Öttusa Bajnokság elnevezésű sportvetélkedőt, amelyen a III. osztályos diákok csapatai vettek részt. Szatmár megyét a Hám János Líceum és a Pusztadaróci Általános Iskola csapata képviselte.

Május 24-25. között Szilágyperecsenbe került megrendezésre a III. Napsugár Öttusa Bajnokság, a III. osztályos tanulók sportvetélkedője. A rendezvényen összesen 18 csapat mérkőzött meg egymással: érkeztek diákok Arad, Maros, Kolozs, Szatmár, Szilágy, Kovászna, Máramaros és Bihar megyéből - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Görbe Éva testnevelőtanár.

A Napsugár Öttusa Bajnokság mozgásra serkenti a kisdiákokat, megismerteti őket a sport nemes versenyszellemével, az összefogás erejével, esélyt ad az elméleti tantárgyakban sikerélményt ritkán megélő gyermekeknek is.

Az idei bajnokság május 24-én, péntek délután vidám csapatversennyel vette kezdetét, majd kézműves foglalkozásra került sor. Másnap, szombaton 9.30-12.30 között zajlott a verseny, amely öt próbából állt. A csapatoknak először az ügyességi akadálypálya nehézségeivel kellett megküzdeniük, ezt követően a célba dobásban kellett megmutatniuk ügyességüket, ezután pedig a helyből távolugrás következett. A negyedik próba az egyensúlyozás, az utolsó pedig a váltófutás volt.

Szatmár megyét két csapat is képviselte: a Hám János Római Katolikus Líceum „Hám János" nevű csapata - Boér Bence, Dobos Alpár, Fogel Edith, Huszti Márk, valamint a Pusztadaróci Általános Iskola Harcosok nevű csapata, amelynek tagjai Dobos Imre Géza, Gombos Lucian, Kádár Alexandra és Umhauser Sebastian.

„A Hám János csapata a III. Öttusa Bajnokságon is kitűnően szerepeltek: bronzérmet hoztak haza. Ugyanakkor a pusztadaróci csapat is szépen teljesített, ugyanis ők V. helyen végeztek" - mondta el Görbe Éva, a teológiai líceum tornatanárnője.

A résztvevők szerint a verseny jó hangulatban telt, a díjkiosztó előtt a diákok megtekinthették Vitéz László és Vincze László bábművészek előadását, majd népi gyermekjátékokban vehettek részt, illetve a szilágyperecseni iskolások citerazenekarának előadását követhették figyelemmel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: