2010-06-28 17:14:46• hírek • Szatmar.ro

Szatmári arany a cselgáncs ob.-n

Illusztráció
Illusztráció

Faur Florian verhetetlen volt Besztercén, remek szereplés Splitben is.

Az elmúlt hét végén Besztercén került sor a 13 éven aluliak országos cselgáncs-bajnokságára, ahol a Szatmárnémeti Unió versenyzői egy aranyérmet szereztek.

A +55 kilogrammos fiúk között Faur Florin nem talált ugyanis legyőzőre, mind a négy meccsét megnyerte, így az ő nyakába akasztották a legfényesebb érmet.

A Ramona Igna és Czerlau Doina vezette delegáció többi tagja közül Kovács András (38 kg) és Ciprian Colder (55 kg) a nyolc között esett ki, míg Czerlau Mercédesz (40 kg), Rednic Alex (34 kg), Demian Sabin (34 kg) és Nagy Richárd (38 kg) az első két fordulóban búcsúzott a tornától. Figyelembe kell azonban venni, hogy ők még csak elsőévesek ebben a korcsoportban. Az ob-n egyébként az ország 63 klubjának 268 fiatal tehetsége vett részt.

Nem csak belföldön, de külföldön is remekeltek az uniósok a hétvégén: Terely Mihály vezetésével ugyanis öten egy nagyszabású nemzetközi tornán vettek részt a horvátországi Splitben, ahol mintegy 1200 sportoló lépett tatamira.

Kevés klub szerepelt viszont ilyen eredményesen, hiszen Cristian Seres (60 kg) és Sámel Lóránd (100 kg) egyaránt nyerni tudott saját korosztályában (U20) és másodikok lettek a felnőttek között. Pándi Karola (70kg), az U20-sok, Faur Mihaela (+63 kg) és Kovács Dóra (57kg) pedig az U15-sök között szerzett bronzérmet.

„Az elkövetkezendő versenyekre nézve, ez egy nagyon hasznos torna volt, Mihaela és Dóra a hét végén a montenegrói Balkán-bajnokságon lép tatamira" - nyilatkozta útban hazafelé Horvátországból Terely Mihály.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: