2013-05-08 13:10:33• hírek • forrás: Samsunsport

Egy korszak véget ért: Alex Ferguson visszavonul!!

A pillanat, amitől a Manchester United szurkolói tartottak, eljött: a klub is megerősítette, minden idők legeredményesebb brit futballedzője, Sir Alex Ferguson az idény végén visszavonul.

A Daily Telegraph tudósítója, Mark Ogden volt az első, aki megírta, hogy a skót edzőlegenda 26 (majdnem 27) év után távozhat az Old Traffordról. Szárnyra kapott egy elképzelés, mely szerint az Evertont irányító David Moyes lenne a kiszemelt utód, akinek együtt kellene dolgoznia egy évig Fergusonnal, hogy aztán kezébe vehesse a gyeplőt Manchester vörös felén.

Immár a Guardian és a Daily Mail is ezt taglalja, utóbbi szerdai cikkében két, meg nem nevezett Premier League-menedzserre hivatkozva azt írja: Ferguson már az aktuális idényt se csinálta volna végig a "Vörös Ördögök élén, ha nem vesztették volna el a bajnoki címet 2012-ben, amikor az utolsó forduló emlékezetes hajrájában Agüero góljával a City hosszú idő után újra diadalmaskodott.

Kedden a futballistákkal közölték, hamarosan bejelentés várható Fergusonnal kapcsolatban, a Manchester United tévécsatornája pedig vasárnapra rendkívüli műsoridőt különített el. A klub részéről szerdán érkezett a hivatalos reakció, az együttes weboldalán jelent meg, hogy a csapatot 1986 óta irányító Ferguson leköszön posztjáról, és ezt követően a klub vezetőségében foglal majd helyet, illetve a Manchester United nagykövete lesz.

A legendás tréner pályafutása 1500. mérkőzésére készül május 19-én a West Brom ellen, a szezonzárón, amely, mint kiderült, páratlan karrierje utolsó meccse is lesz. Ferguson az Aberdeennel háromszoros skót bajnok, négyszeres skót kupagyőztes, Kupagyőztesek Európa Kupája- és Európai Szuperkupa-győztes volt, amikor 1986 novemberében az Old Traffordra szerződött.

A Manchester Uniteddel tizenhárom angol bajnoki címet szerzett, az FA Kupát ötször, a Ligakupát négyszer nyerte meg csapata, amely a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott kétszer, a Kupagyőztesek Európa Kupájában egyszer, valamint Európai Szuperkupát, Interkontinentális Kupát és Klubvilágbajnokságot is nyertek a Ferguson vezette "Vörös Ördögök".

- Nagyon sokat gondolkodtam, mire meghoztam ezt a döntést, és nem könnyen tettem meg - idézi a honlap a visszavonuló Fergusont. - De úgy éreztem, hogy most jött el az idő erre. Nagyon fontos volt számomra, hogy amikor elhagyom a klubot, az a lehető legerősebb állapotban legyen, és úgy érzem, hogy ez most fennáll.

- Ez a bajnokcsapat minőségi játékosokból áll, az életkorok kiegyensúlyozottak, minden adott a sikerek folytatásához a legmagasabb szinten, míg az utánpótlás remek szervezése biztosítja, hogy a klub jövője fényes maradjon. Képzési lehetőségeink az egész sportvilág területén a legszínvonalasabbak között vannak, és az otthonunkat, az Old Traffordot joggal tekintik az egyik legnagyszerűbb stadionnak.

- Előre tekintve, boldog vagyok, hogy igazgatóként és nagykövetként folytathatom a klubnál. Ezekkel a tevékenységekkel - és a többi elfoglaltságommal - várom, hogy mit hoz a jövő. Meg szeretném köszönni családomnak a szeretetet és a támogatást, mely létfontosságú volt számomra mindig. Feleségem, Cathy nélkül mindez nem sikerült volna: stabilitást adott és bátorított egyszerre az évek során, nincs is arra szó, hogy ez mennyit jelent nekem - fogalmazott a búcsúzó Ferguson.

forrás: samsungsport.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: