2011-12-27 09:18:04• hírek • MTI

Brit karácsony, rengeteg felesleges ajándékkal

Csaknem két és fél milliárd font értékű olyan karácsonyi ajándékot kaptak az idén a britek, amelyre semmi szükségük.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap által hétfőn ismertetett országos felmérés szerint - amelyet egy online hirdetőcég megbízásából végeztek el - az idei karácsonyon minden brit felnőtt átlagosan két olyan ajándékot csomagolhatott ki, amelynek nem örült; ezek egyenként 48,41 fontba kerültek. A fanyalogva fogadott karácsonyi ajándékok összértéke a felmérés szerint az idén elérte a 2,4 milliárd fontot.

A OnePoll közvélemény-kutató által kétezer felnőtt bevonásával elvégzett felmérés szerint az örömöt nem okozó ajándékokért a legtöbbször - az esetek 20 százalékában - a megajándékozott saját mamája a felelős, de az anyós sem marad le sokkal: a házastárs édesanyja a válaszadók 18 százalékát lepte meg nem kívánt ajándékokkal.
Ezeknek az ajándékoknak a harmada a padlásra vagy a rumliszekrény mélyére kerül, 15 százalékukat továbbajándékozzák, 2 százalékuk pedig a kukában végzi.

A britek azonban udvarias emberek, akik az esetek felében lelkesen köszönetet mondanak még a pokolba kívánt ajándékokért is, és mindössze 4 százalékuk tárja fel teljesen őszintén az ajándékozónak, hogy mit is gondol a neki szánt karácsonyi meglepetésről.

Ajandékok - idén ki kapott felesleges dolgokat?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: