2011-03-17 08:59:45• hírek • Szatmár.ro

Brit hentesárutudás: disznószárny és májcomb

A britek 17 százaléka képes lenne disznószárnyat kérni a hentestől, de meg ennél is többen vennének májcombot - derítette ki az a felmérés, melyet a nemzeti henteshét alkalmából tartottak a szigetországban.

Csirketokát minden negyedik brit vél valódi húsipari terméknek, bárányok "alsócombját" (a csirkétől kölcsönözve a definíciót) ugyanilyen arányban kérnének rezzenéstelen arccal. A "májcombosok" aránya 20 százalékos. A tofut is ugyanilyen hányadban hiszik húsfélének, nem pedig zöldségeredetűnek.

Öt százalék azoknak az aránya, akik nagyon meglepődnének vendégségben, hogy az ökörfarok húsétel, sőt, a belsőségekkel töltött birkagyomor sem vegetáriánus étek.

A brit nemzeti mészáros és henteshét minden évben március 13. és 20. között van. Fő szervezője a Meat Trades Journal (Húskereskedelem) című lap, célja a lakosság étkezési húsismereteinek gazdagítása.

A felmérés kimutatta azt is, hogy a megkérdezettek 38 százaléka nem jár henteseshez, mert nincs lakhelye közelében, 41 százalék pedig túl drágának találja a húsboltokat a nagyáruházakhoz képest - adta hírül a brit Metro újság.


Enyhén szólva is hiányos a britek tudása e téren
Enyhén szólva is hiányos a britek tudása e téren


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: