2018-05-18 10:25:07• hírek • Bede Emőke

Brit és máltai szakemberek segítségével harcolnak a kórházi fertőzések ellen

Május 4. és 18. között figyelemfelhívó kampányt tartott a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház. Ennek célja nem volt más, minthogy tudatosítsa az egészségügyi alkalmazottakban, mennyire fontos a rendszeres kézmosás, hiszen foglalkozásuknál fogva különösen sok,  többnyire legyengült immunrendszerrel rendelkező emberrel érintkeznek.           

A kampány első napján az alkalmazottak kezeit egy UV Black Box nevű készülék segítségével vizsgálták meg, ezzel felderítve, mennyire volt eddig helyes a kézmosási technikájuk. Eközben a kórház előterében figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki, a munkatársaknak pedig szórólapokat osztogattak.
 

Május 14. és 18. között pedig Nagy-Britanniából és Máltáról érkező szakemberek segítségével térképezték fel a kórház higiéniás állapotát. Ez természetesen nem csak a kézmosási technikákat érintette, hanem az eszközfertőtlenítést, a gumikesztyű-használatot, azaz mindent, ami szoros kapcsolatban van a kórházi fertőzésekkel.
 

Péntek délelőtt végül hivatalosan is lezárult a kampány. A kórházban ennek okán sajtótájékoztatót tartottak, melynek keretében a brit egészségügyi szakemberek értékelték az itt eltöltött négy napot és levonták következtetéseiket. Ahogyan azt Carole Hallam elmondta, örömmel tapasztalta, hogy a helyi munkaerő mennyire megvigyázza a kórházi eszközöket, ugyanis Nagy-Britanniában sokkal kaotikusabb helyzet uralkodik az egészségügyi intézményekben. Emellett gratulált a kórház vezetőségének, hogy a rendelkezésükre álló szűkös forrásokból is kihozzák a legtöbbet.
 

Adrian Marc, a kórház vezetője köszönetét fejezte ki a vendégeknek az általuk nyújtott segítség miatt, akik egyébként önkéntesen vettek részt a szatmári kampányban, valamint abbéli reményének is hangot adott, hogy a négy nap alatt elsajátított ismeretek tovább javíthatják a kórházban tapasztalható orvosi ellátás minőségét. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: