2014-09-22 17:26:36• hírek • Kocsis Zoltán

Bringázás Szamosdobig a tisztább környezetért

Az ENSZ kezdeményezésére 1993 óta szeptember 23-a a tisztaság világnapja. A kezdeményezés célja, hogy különböző rendezvényekkel ösztönözzük az adott közösséget környezetének takarítására, tisztán tartására, természeti környezetének óvására, gazdagítására.

A települések urbanisztikai és gazdasági növekedésével, valamint a lakosság életszínvonalának emelkedésével egyre több hulladékot termelünk. Ennek a szeméthegynek, főleg a háztartási hulladéknak a kezelése egyre több gondot okoz. Ehhez járul hozzá a tisztaság iránt gyakori közömbösség, amely mind a hatóságok, mind a magánszemélyek részéről tapasztalható.

Le kellene már győznünk azt a mentalitást, hogy a közterületeken, utcákon bármit el lehet dobni. A helyzetet tovább rontják az utcai bódék, az ott árusított termékek csomagolásai is rendre az utakon, parkokban végzik. Pedig tudnunk kell és tudatosítanunk kellene végre másokban is, hogy környezetünk tisztaságának megőrzése egészségünk megőrzésének egyik fontos feltétele.

A tisztaság világnapja alkalmából a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igyekszik felhívni az önkormányzatok és a magánszemélyek figyelmét a tisztaság megőrzésének és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Ennek érdekében közvélemény-kutatást tart, amely során ötezer kérdőívet kíván kitöltetni.

Második lépésként október 4-én kerékpártúrát szerveznek Szatmárnémetiből Szamosdobig, az ott működő ökológiai szeméttelepig. Itt ismertetik majd a közvélemény-kutatás eredményét. Ennek és az itt megtartandó közvitának kiértékelése után pedig egy olyan akciótervet dolgoznak majd ki, amelynek következtében lehetővé válik az önkormányzatok, intézmények felelősségre vonása is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: