2016-04-13 17:17:21• hírek • Kocsis Zoltán

Bringaverseny a biztonságosabb közlekedésért

Az egészségesebb életmód népszerűsítése és a közlekedés biztonságának növelése a célja a többek között a megyei tanfelügyelőség, a rendőrség és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által is támogatott DHS Kupa elnevezésű kerékpárversenynek.

A megmérettetést kedd délután rendezték Szatmárnémetiben, a Batthyány (Coposu) sétány rendezvénygödrében. Összesen 65 fiatal állt rajthoz, 13 csapatot alkotva. Ebből 12 csapat érkezett Szatmár megyéből (az aranyosmeggyesi George Cosbuc Általános Iskola három, a Szamosdobi Általános Iskola, a turci Anghel Saligny Műszaki Líceum és az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum két-két csapattal, a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola, a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola és az Avasfelsőfalui Általános Iskola egy-egy csapattal képviseltette magát), egy egység pedig a máramarosszigeti Ferdinand Főherceg Líceumból érkezett.

A verseny maga két részből állt. Az elméleti részben a versenyzőknek a közlekedési szabályok és a kerékpár történelmének ismeretét kellett bizonyítaniuk, a gyakorlati részben pedig gyakorlópálya akadályait kellett legyűrniük.

A versenyt végül holtversenyben az aranyosmeggyesi George Cosbuc Általános Iskola egyik csapata és a máramarosszigeti Ferdinand Főherceg Líceum diákjai nyerték, a második helyen a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola, a harmadikon pedig a Szamosdobi Általános Iskola egyik egysége zárt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: