2014-11-28 10:47:37• hírek • Kocsis Zoltán

Bringával is lejuthatunk az Aquastarhoz

A közeljövőben kerékpárral is eljuthatunk Szatmárnémeti kedvenc szabadidő-létesítményéhez, az Aquastar aquaparkhoz - legalábbis ezt ígéri a tény, hogy a városi tanács elfogadta a bringaút megépítésének műszaki-pénzügyi dokumentációját.

A dokumentációt már korábban elkészítette egy kolozsvári iroda, a testület most áldását is adta rá. A tervezet szerint a beruházás 1,7 millió lejbe kerül, összevetve a korábban a Szamos-töltésén épített kerékpárút költségeivel. A tervek szerint az ócska piactól a közút mindkét oldalára épülne kerékpárút egészen a Lázári útig. Mindkét oldalt egy-egy sávos lesz az út, majd a Lázári úttól az aquaparkig már egy darab két sávos út épül.

Az indoklás szerint a beruházás célja hármas. Egyrészt, hogy a kerékpározás szerelmesei is biztonságos körülmények közepette eljuthassanak az aquaparkba. Másrészt, hogy ezáltal javítsunk környezetünk minőségén, csökkentve a környezetszennyezés forrásait. Harmadrészt pedig a kerékpárúttal szeretné támogatni az önkormányzat a tömegsportot, a testmozgást.

Hogy pontosan mikor épül majd meg az út, az egyelőre a jövő zenéje. Butka Gergely tanácsos reményét fejezte ki, hogy a beruházás bekerül majd a város idei költségvetésébe - ez ugyanis megépítésének feltétele. A tanácsos arra is emlékeztetett, hogy az év elején a költségvetésbe pénzt különítettek el egy kerékpárút-hálózat stratégiájának elkészítésére, ám annak eredményét nem látta senki.

Maskulik Csaba tanácsos feltevéseire válaszolva Szűcs Zsigmond, a polgármesteri hivatal beruházási irodájának vezetője biztosított arról, hogy a kerékpárút terveiben szerepel a közvilágítás is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: