2019-01-25 11:09:29• hírek • közlemény

Brillíroztak a kölcseysek az informatikaversenyen

A magyarországi Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) által közösen szervezett Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny országos (erdélyi) döntőjét 2019. január 12-én szervezték meg Marosvásárhelyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen -tájékoztatta hírportálunkat Fülöp Beáta programszervező.

A verseny reggelén Dr. Kovács Lehel-István, a verseny Erdélyi Regionális Bizottságának ügyvezető elnöke az intézmény aulájában köszöntötte az erdélyi városok nagyobb iskoláiból érkezett versenyzőket és kísérő tanáraikat, ismertette a programot és sok sikert kívánt a versenyzőknek. Összesen 54 diák, Erdély 11 iskolájának legjobb informatikus diákjai mérték össze tudásukat. A verseny három korcsoportban zajlott, V-VIII. osztályból 2 diák (1. korcsoport), IX-X. osztályból  27 diák (2. korcsoport), illetve XI-XII. osztályból 25 diák (3. korcsoport) versenyzett számítógépes programozásból.


Az eredmények az alábbiak:
 

Első korcsoport (V-VIII. osztály):

2 tanuló indult az erdélyi döntőn, mindkét diák a Kölcsey Ferenc Főgimnázium (Szatmárnémeti) tanulója. Az eredmények a következőképpen alakultak (pontszám szerint csökkenő sorrendben):
 

I. díj Nagy Boglárka (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, VIII. osztály, felkészítő tanára Demeter Csaba)

II. díj Rákos Gergő Máté (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, VIII. osztály, felkészítő tanára Demeter Csaba)


Második korcsoport (X-XI. osztály):

27 versenyző indult az erdélyi döntőre, amelyből 8 a Kölcsey Ferenc Főgimnázium (Szatmárnémeti), 4 a Tamási Áron Elméleti Líceum (Székelyudvarhely), 4 a Márton Áron Főgimnázium (Csíkszereda), 3 a Bolyai Farkas Elméleti Líceum (Marosvásárhely), 3 a Báthory István Elméleti Líceum (Kolozsvár), 2 az Áprily Lajos Elméleti Líceum (Brassó), 1 a Székely Mikó Kollégium (Sepsiszentgyörgy), 1 az Arany János Elméleti Líceum (Nagyszalonta), 1 a Bartók Béla Elméleti Líceum tanulója. Az eredmények a következőképpen alakultak (pontszám szerint csökkenő sorrendben):
 

I. díj Gagyi Lóránt (Tamási Áron Elméleti Líceum, X. osztály, felkészítő tanárai Dénes Ildikó, Bartus Emőke)

II. díj Kiss Krisztián (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, X. osztály, felkészítő tanára Demeter Csaba)

III. díj Babos Dávid (Bolyai Farkas Elméleti Líceum, X. osztály, felkészítő tanára Jakab Irma Tünde)

dicséret: Szabó Balázs (Márton Áron Főgimnázium, X. osztály, felkészítő tanára Csomós Róbert)

dicséret: Éles Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, IX. osztály, felkészítő tanára Demeter Csaba)


Harmadik korcsoport (XI-XII. osztály):

A 25 versenyzőből 6 a Bolyai Farkas Elméleti Líceum (Marosvásárhely), 4 a Tamási Áron Elméleti Líceum (Székelyudvarhely), 3 a Kölcsey Ferenc Főgimnázium (Szatmárnémeti), 3 a Székely Mikó Kollégium (Sepsiszentgyörgy), 2 a Báthory István Elméleti Líceum (Kolozsvár), 2 a Németh László Elméleti Líceum (Nagybánya), 2 az Áprily Lajos Főgimnázium (Brassó), 1 a Márton Áron Főgimnázium (Csíkszereda), 1 az Arany János Elméleti Líceum (Nagyszalonta), 1 az Ady Endre Elméleti Líceum (Nagyvárad) diákja. Az eredmények a következőképpen alakultak (pontszám szerint csökkenő sorrendben):
 

I. díj Fazakas Borbála (Báthory István Elméleti Líceum, XII. osztály, felkészítő tanára Vicsacsán-Haltek Zoltán)

II. díj Lieb Hanna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, XI. osztály, felkészítő tanárai Demeter Csaba, Pătcaș Csaba)

III. díj Tempfli Levente (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, XII. osztály, felkészítő tanára Demeter Csaba)

dicséret: Péter István (Márton Áron Főgimnázium, XII. osztály, felkészítő tanára Csonta Ildikó)

dicséret: Bereczki-Orbán András (Tamási Áron Elméleti Líceum, XI. osztály, felkészítő tanárai Godra Hajnal, Szélyes Emőke)

dicséret: Ferencz Dániel (Bolyai Farkas Elméleti Líceum, XII. osztály, felkészítő tanára Fejér Magdolna)


Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanárnak, akiknek ezúton is köszönjük a verseny felügyeletében nyújtott segítséget. A továbbjutó diákoknak sok sikert kívánunk a budapesti döntőre való felkészüléshez, amelyre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Karán kerül sor 2019. március 2-án, szombaton. Ezúton is köszönjük a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi  Karának, hogy helyet adott a verseny országos (erdélyi) döntőjének, és az egyetem azon munkatársainak, akik hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához -zárul a közlemény.

 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: