2009-09-16 14:46:22• hírek • Szatmar.ro

Briatorét kirúgta a Renault

A francia gyár a csapatfőnök mellett a főmérnök talpára is útilaput kötött.

Óriási meglepetést okozott szerda délelőtt a francia Renault a Forma1-ben: bejelentette, hogy a manipulációs botrány miatt menesztette Flavio Briatore csapatfőnököt és Pat Symonds főmérnököt.

„A Renault nem fogja megtámadni a FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) döntését a (manipulációs) üggyel kapcsolatban. Bejelentjük továbbá, hogy Flavio Briatore csapatfőnök és Pat Symonds főmérnök elhagyja a csapatot", áll a közleményben.

Amint arról mi is beszámoltunk, Nelson Piquet, a Renault korábbi pilótája azzal vádolta meg Briatorét és Symondsot, hogy az ő kérésükre törte össze autóját a 2008-as Szingapúri Nagydíjon, hogy ezzel győzelemhez segítse csapattársát, Fernando Alonsót.

Briatore 1989-ben tűnt fel a Forma1-ben a Benetton csapatfőnökeként, ő igazolta le Michael Schumachert a Jordantől és nyert vele két világbajnoki címet (1994, 1995). A sikerek után 1997-ben távozott és 2001-ben tért vissza a közben a Renault tulajdonába került csapathoz. Két évvel később a Minarditól leigazolt egy bizonyos Fernando Alonsót, akivel 2005-ben és 2006-ban is megnyerte a világbajnoki címet.

A manipulációs ügyben mellesleg a FIA szeptember 21.-én, hétfőn hoz döntést, ám úgy tűnik, a Renault erre nem volt kíváncsi...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: