2017-08-30 11:55:30• hírek • Agerpres.ro

Brazília után Marosvásárhelyen tartják a World Rescue Challenge versenyt

Marosvásárhelyen zajlik szerdától vasárnapig a műszaki mentési világverseny (World Rescue Challenge). A világ legjobb sürgősségi mentőalakulatait felvonultató megmérettetést első alkalommal tartják Romániában.

A Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Cristian Virag szerint a versenyszabályzat által előírt maximális számú, azaz 36 csapat iratkozott fel a sürgősségi mentőalakulatok világbajnokságának számító versenyre. Dél-Afrikából, Ausztráliából, Nagy-Britanniából, Csehországból, Brazíliából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Portugáliából, Franciaországból, Luxemburgból, Szlovéniából, Kolumbiából és Svájcból érkeznek résztvevők a megmérettetésre. Romániát a Maros, Máramaros, Fehér, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi és Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőségek képviselik.

Az esemény szerdán 18 órától kezdődik, amikor a marosvásárhelyi Rózsák terén közszemlére teszik a mentéshez használt eszközöket és felszereléseket. A tulajdonképpeni verseny csütörtöktől vasárnapig zajlik a Ligetben. Ennek keretében a résztvevőknek különféle nehézségi fokú műszaki mentési próbákon kell bizonyságot tenniük hozzáértésükről.

Tavaly Brazília adott otthont a világversenynek. Akkor a Romániát képviselő csapat összetettben a 15. helyen végzett

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: